Izkušnje z Opel Zafiro
Smo bodoča 4-članska družina, ki je velikokrat na poti in se velikokrat ubada s premajhnim prtljažnikom. Mestnih voženj imamo zelo malo, bolj zunaj mesta in v nakupovalne centre.
Všeč nam je Opel Zafira in razmišljamo o nakupu rabljenega. Zanimajo me vaše izkušnje s tem avtom. Razmerje cena – kvaliteta, praktičnost tudi za več potnikov (npr. 5 ali 6), varčnost …
Hvala za vsak namig.
če je zate 11 litrov goriva na 100 km varčno, potem kupi Zafiro. Ko sem jaz to videla v živo in izračunala kolikšen je to strošek, me je minilo še za jih gledat na cesti
kupite raje Berlingo dizel, ki spije 6 litrov in je v primerjavi z Zafiro resnična garderoba in igrišče na kolesih. DA ne govorimo o tem, kakšni so sedaj popusti na taka vozila (s tem mislim na Peugeot Partner, ki je isti kot Berlingo)
če daš na tehtnico: 1. kolikokrat 4 članska družina pelje 7 ljudi? in 2.če je res, da porabi 11 litrov goriva na 100 km – koliko km naredi 4članska družina med dvema službama, vrtcem in šolo? iz mojega vidika se situacija številka 2. pojavlja vsak dan, večkrat dnevno, situacija številka 1. pa se pri nas še ni zgodila. In če pelješ 7 ljudi, gresta 2 sedeža v prtljažnik, kar pomeni, da pridobiš prostor za potnike, ne pa za prtljago, voziček, igrače, ker se na račun sedežev skrči prtljažnik
meni se zdi tole 5+2 seeža super…4 članska družina niti enega para odraslih, niti otrok, ne more zraven vozit…mi imamo koga na počitnicah in takšne vožnje odpadejo, če sta pri nas oba nečaka…če gremo kam na izlet s kakšnim parom/drugo družino z 2 otrokoma, spet odpade skupna vožnja, ker moramo vsak s svojim avtom, v drugem primeru se lahko peljemo skupaj npr. mi 4je + moja/moževa sestra s fantom) ali vsi 4je otroci skupaj v 1 avtu…mi razmišljamo v tej smeri 🙂
Ne vem, če se lahko primerja berlingo z zafiro. Po moje niti približno. Berlingo je za mene osebno samo “poltovorno vozilo”, zafira je pa limuzina. Pa da bi zafira trošila 11 l/100 kg – povprečje – hmm, dvomim. Mi smo imeli pred par leti omego limuzino avtomatika z vso dodatno opremo, pa smo imeli redkokdaj porabo 10,5 l, ostalo manj. Pa je bila to stara tehnologija gledano z zafiro. Meni je večina oplovih modelov všeč, razen corse. Kaj pa če bi recimo pogledali kakega karavana – vektra ima velik prtljažnik, tudi astra ima mnogo prostora in veliko udobnosti v sedežnem prostoru. Drugo dejstvo je pa, da ima zafira višino, ki je karavani nimajo.
Mnogo užitkov pri nakupu novega vozila
Vzemi Opel Zafiro in ne razmišlji o Berlingotu, ker se ne moreta primerjat!
Od danes naprej je akcija 24 ur in bos dobila zelo ugodno ceno. Svetujem ti, da vzames 1,9 dizl in 120 konjsko Cosmo opremo. Dobila bos odlicno vozilo za odlicno ceno (sorazmerje cena – dobljeno je zadovoljiva). Ce pa slucajno ne bos jemala vozila sedajle v tej akciji, pa se vclani v nas klub (clanarina 30 EUR) in lahko proftiras pri nakupu vozila (konkretno Zafira dizl 120 konjska, ki jo je kupil en nas clan) tudi do 900 EUR poleg vseh popustov, ki so v tistem trenutku aktualni.
http://www.opelklub.si
Dober dan
Iz prve roke vam povem da je Zafira odličen kompakten avto nemške kakovosti in dizajna. Tisti ki so jim nemški avtomoboli všeč jim bo Zafira nudila prav vse kar družinski avto potrebuje. Glede na to da je avtomobil težak priporočam bencinskega 1.8 140 kw. Avto se lepo vozi. Poraba poleti 8 litrov, pozimi 9, kar je za 1,5 tone težak avto normalo. Avtomobil lepo vozim, saj je tudi občutek in nadzor vožje večji, ne divlajm in s polnim gasom izkazujem moč in frajerstvo ter izživljanje na cesti. Dizel porabi kak litr manj, imel sem ga na testni vožji, potem nevem v čem je štos kupiti dizla. Na leto naredim 8 000 km in sem prav zadovoljen. Zafira je konkurenca Touranu ki mi je prav tako všeč vendar za moje pojme predrag avto, pri Zafiri dobim močnejši motor z zelo podobno opremo pa še cena je 3-4 tisoč nižja.
Vesel nakup
Tisti, ki so jim všeč nemški avtomobili, bodo kupili Tourana, ne pa sekret od Opla…Touran ni za brezveze dražji, zato ne mučkaj s konkurenco, ker to ni…Zafira bo čez 15 let ničvredna, Touran pa kar nekaj čukov…
2 leti imamo Zafiro, 1,8, bencinar. Poraba za kombinirano vožnjo je okrog 8,6 l. Avto je drugačen kot ostali, vendar ko se ga navadiš je super. Kolega ima že leta samo Renaulte in je prejšnji mesec kupil rabljeno Zafiro. Zelo, zelo mu je žal, da jo ni prej peljal na testno vožnjo, ker pravi, da je Zafira tako trd avto, da jo bo po dopustu prodal, ker se ne more peljat s takim avtom. Jaz pa mislim, da je večji del problema v tem, da je avto enoprostorec in to moraš vzet na znanje, da je to ni karavan.
“Tisti, ki so jim všeč nemški avtomobili, bodo kupili Tourana, ne pa sekret od Opla”
Touran kot Touran, škatla kot škatla: Vsak avto je po svoje lep in dober, in vsak je slab in grd!!!
Sigurno pa Touran po kvaliteti in vsem mogočem zelo zaostaja za Oplom! Touran v enem letu izgubi najmaj 60% cene! Tako, da bi moral biti zastonj, pa še bi razmišljal, ali bi se vsedel v tako škatlo! To je res škatla za ogromno denarja!!!
Opela smo imeli kar 16 let od modela C do modela CL , kadete .Slabi iskušni nisem imel , najcenejši avto za vzdrževanje je bil ,poraba je bila med 6,3 do 9 litrov odvisno od vožnje bencinski motor 1,,3 OHCmotor..Trenutno sem brez ,se pa zanimam za Hyunday Akcent,Daweoo Lanos , Suzuki Baleno ,Megan, itp do 1000evrov . prosim za nasvet.