Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Lizing vozil opel

Lizing vozil opel

Lep pozdrav zanima me če mi kdo lahko odgovori zakaj je nakup vozila opel na lizing cenejše kot nakup na gotovino?

Primer Če neko vozilo opel stane 18.000€ če ga kupim z gotovino če ga pa kupim na lizing me stane 15.000€

Zato, ker ga boš v času financiranja (recimo 7 let) tako in tako preplačal in te bo to vozilo po 7 letih odplačevanja prišlo preko 18000€. Pa še ves čas (dobo) odplačevanja boš moral imeti avto polno kasko zavarovan – kar pomeni dražje zavarovanje in seveda s tem večji strošek na letni ravni. Na kratko.

Hvala za odgovor ampak še vedno ne razumem če jaz vzamem avto na lizing me ta stane 15.000€ vzamem pa ga na 2 leti in dam 30% pologa kar je 4500€ mi ostane še 10500€ za odplačat se pravi to je 437.5€ obrok, polni kasko bi uzeu v vsakem primeru tudi če bi kupu avto za gotovino,(zato tega ne štejem)stroški odobritev za lizing itd. pa niso več kot 1000€(vsaj mislim da ne)

15.000+cca 1000€ = 16.000
18.000-16.000=2000

se pravi po neki logiki sem u plusu?al kako?nevem nič mi ni jasno glede tega.

ti lahko lizing po letu dni izplačaš. mogoče še prej.
.
zakaj so cenejši?
zato, ker banka zakupi (finansira) del proizvodnje. recimo 5-10.000 vozil in lahko še več.
proizvajalec pa proda takšno količino ceneje. velja pa tudi gornje mnenje. banka si dela profit in odplačaš več, kot dobiš.

New Report

Close