Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem 1.6 hdi ali 2.0 hdi motor

1.6 hdi ali 2.0 hdi motor

Kupujem Peugeota 5008 letnik 2012 in ko gledam malo cene je razlika med tema dvema motorjema cca 2000 eur. Zanima me na račun česa?

Pri avtu ne rabim nekih pospeškov, ker bo to družinski avto. Zanima me bolj vzdržljivost/pokvarljivost, + in minusi enega in drugega motorja.

Parkrat sem že slišal, da so 2.0 hdi motorji pri (Peugetotih, Citroenih, Fordih)-naj bi bili isti, eni najboljših motorjev. Od 1.6 nevem nič.

Se res splača dati v startu 2000 € več in bom potem imel manj stroškov ali je višja cena samo na račun boljših pospeškov/hitrosti.

Ker bo imel že v štartu avto kar nekaj 10 tisoč km, vsako leto mu bomo dodali še cca 30 tisoč km, nameravam ga imeti pa kar za ene par let oz do “konca” rabim res ornk ,preverjen motor.

Če je kvaliteta obeh ista potem seveda vzamem 1.6, ampak rabim potrditev da je to res to. Tako da vsako mnenje dobrodošlo.

Hvala

Malo pobrskaj po raznih forumuh in boš, sem prepričan, izvedel kar veliko. Upoštevaj pa predvsem tiste, ki govorijo/pišejo iz izkušenj. Če je to identično 1.6 TDI in 2.0 TDI, definitivno slednjega. Mislim, da so manj pokvarljivi in bolj preverjeni.
Sicer pa je verjetno veliko odvisno tudi od sreče pri nakupu.

New Report

Close