Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem družinski avto

družinski avto

Kupujemo družinski avto. Se pravi varčen in prostoren, da spravim notri vso potrebno robo za dva otroka, ko gremo na pot. Na kaj naj bom pozorna?

Toliko ponudbe je, jaz pa se ne znam odločiti.

Kaj kupiti oziroma kateri avto je najbolj primeren za družinbsko rabo, je brez dvoma veliko vprašanje. Glede na to, da ste štirje in da se peljete občasno verjetno na morje ali pa recimo na smučanje, je po mojem najbolje, da izbiraš v razredu srednje velikih karavanov. Nakup enoprostorca je po mojem nepotreben, saj ne rabiš tako veliko prostora. Jaz bi si na tvojem mestu postavil naslednje kriterije: čim bolj varčen, ne več kot 1,6-litrski dizel, visoka ocena na testu Euro NCAP, prostoren, s čim daljšo garancijo, z razvejano servisno mrežo, čim več opreme za normalen denar in čim bolj ugodno financiranje, če ne kupuješ s kešom.

Pri porabi načeloma ni večjih razlik, če si omisliš avto z modernim 1,6-litrskim dizlom z okoli 130 KM (v ta izbor spadajo vw golf, kia cee’d, ford focus in še marsikaj drugega ). Pri Euro NCAP so prav tako novodobni avtomobili razmeroma izenačeni . Pri prostoru se zgodba ponovi, se pa pojavljajo večje razlike pri garanciji, kjer je Kia s 7-letno še vedno daleč spredaj. Pa tudi pri financiranju te nekateri mastno ožemejo (pri Peugeotu ti za odobritev leasinga z lahkoto nabijejo 800 do 1000 evrov stroškov). Glede na mojo izkušno sta po tej plati najbolj ugodna z brezobrestnim financiranjem Kia in Škoda. Potem obstaja še faktor všečnosti, zato ti predlagam, da avtomobile iz ožjega izbora preizkusiš, se v njih vsedeš, se pelješ in se nato odločiš. Jaz bi izbiral med golfom, fordom in cee’dom, kjer bi nato na odločitev najbolj vplivala količina denarja na bančnem računu, saj je golf s podobno opremo veliko dražji, cee’d je po drugi prav tako dober, a nekateri še vedno malce godrnjajo nad njegovim korejskim poreklom, čeprav ga izdelujejo v Evropi in so ga oblikovali nemški oblikovalci zgolj za prodajo na evropskem trgu. Ford mi je tudi všeč, saj se pelje zelo športno, a me pri njem odbija kratka garancija in dejstvo, da se zelo kvarijo in da zapraviš za nepotrebna popravila preveč denarja.

Kupi si nekaj kar se ne bo kvarl in bo imelo čim daljšo garancijo.
Mogoče ti bo pomagal kaj tale link: http://www.avtomobilizem.com/novice/porsche-zmagovalec-studije-j-d-power/20-06-2015/
Za Porscheja verjetno nimaš dovolj cvenka, je pa takoj za njim Kia, ki je začuda boljša od japanarjev in nemških premijskih nategunčkov.

New Report

Close