Audi A4 1.9 TDI 2003
Odločam se za nakup rabljenega avtomobila Audi A4 Avant 1.9 TDI, letnik 3/2003. Pripeljan z Nemčije leta 2006. Sedaj ima prevoženih 226000 kilometrov.
Zanima me če so kakšne napake pri teh avtomobilih. Kako je kaj zdržljiva turbina? Najbolj me sicer motijo kilometri, ampak raje z realnimi, kot pa prevrtenimi. Kako ugotoviti, da so prib. realni? Je možno preveriti zgodovino avta ali se to da tudi brisati? Zanima me nasplošno o avtu.
Hvala
lp
Tudi prav.
Samo pol ne jamrati, da audi ni več to kar bi moral biti oziroma to, za kar se ima.
Doma imam dva VW-ja (oba od novega) in z njima – nikakršnih problemov – samo redni servisi in – to je to! Pa je audi enak koncern, le znamka je “kao” bolj premiumska.
In kaj pol, če ti mehanik stručko pregleda avto in oba skupaj “stručno” ugotovita, da so kilometri prevrteni?
In kaj pol, ko zbiješ ceno in takšen avto kupiš?
Verjemi mi, da boš vso razliko pri kupnini vrnil za naknadno ugotovljene skrite napake. In če boš imel izjemno srečo, ne boš rabil dodajati še svojega prihranjenega denarja.
Če mene vprašaš, je bolj smiselno dati kakšen euro več za preverjeno vozilo, ki pa se ga tudi da dobiti. Res da nekoliko težje in mora imeti človek malo potrpljenja, ampak vseeno se splača.
Sicer pa – vsak po svoji volji in prepričanju.
Srečno pri nakupu!