Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Servis Honda

Servis Honda

Pozdravljeni!

Ker se bliža moj prvi servis, se na vas obračam z vprašanjem, kateri servis vozil Honda priporočate?

Za odgovore se vam že v naprej zahvaljejujm!

Kot mehanik na Hondi 🙂 ti laho svetujem Honda servis Selič.

Super, hvala za informacijo. Zame je to kar malo daleč, sem z Goriškega konca. Katerega predlagaš, da je malo bolj blizu? Aja, ker si ravno mehanik na Hondi, me zanima koliko stane prvi servis na 20.000 km.

za Preluda bi znal bit kar drag..

Za keri model Honde te zanima?

Honda Civic

Dizel ?

ne, bencinar. Celotni podatki: Honda Civic Type S 1.8

Aja, še eno vprašanje imam zate. Za zimske pnevmatike sem se odločila, da vzamem 16 colske. Zanima me, ali obstajajo kakšna “lepa” original platišča oz. mi lahko predalagaš, kakšna platišča naj bi dala na mojo hondo. Hvala za odgovor!

Rahlo off topic, a če že imamo hondaša na zvezi, bi vprašala, kako se kaj obnese honda stream? Zanima me močnejši motor (2,0). So kake večje težave z njo? Ima res tako nizko porabo, kot pravijo lastniki?

Sicer nism Hondaš vozim pa TypeRco – ni ga čez japonca 🙂

Računaj ene 150 eur filtri plus delo pa še par malenkosti…

A nebi raj dala za zimo ene plastične pokrove k je škoda feltn ker sol use uniči…za polet pa vzameš od typeR-ce ker so men osebno ful lepe .

@metulka Honda Stream je zelo prodajan avto na ameriškem trgu v slo pa jih je zelo zelo malo… motor 2.0i ES i-VTEC je praktično neuničljiv beri – redni servisi pa gre čez 500.000km – preverjeno nč bat.

porabi pa tko kokr ostali motorji stakimi konji.

Sej pol sploh ni hudo. Slišala sem namreč, da so honda servisi neznansko dragi. Hvala za informacijo.

Na zimske gume ne bom dala plastičnih pokrovov, ker če mi je kaj grdo na avtomobilih, so mi pa jeklena platišča+pokrovi. Bljak. Za poletje bom imela pa kar originalne. So mi všeč, nič jim ne manjka:).

jah grdo je razn če uzamš kkšna navadna mal cenej k se res ne splača za zimo newem kok dajat.

ene 150 eur je prvi servis kar je so filtri pa ole pol pa še kkšna malenkost če ni uredu.

Saj sem mislila vzet kakšne bolj navadne, ne ne vem kaj. Ravno toliko, da niso pokrovi:)).
Hvala za informacijo o ceni.

Sicer si pa dobr zbrala za nakup avta Honda 🙂 k punce ste bolj za Audije pa Bmw-je sam to se use skrije pred Japonsko Hondo.

če te pa še kej zanima pa kr praši.

Mislim, da sem kar vredu izbrala, no. Z Civicom sem za enkrat popolnoma zadovoljna, nikakršnjih problemov. Priznam, da sem gledala tudi Audija A3 in BMW 1, ma ta dva sta bolj za starejše ljudi, kot za mlada. Niti približno me nista tako navdušila, kot honda:)).

Se bom obrnila nate z vprašanji, hvala!

lp

Pravilno si se odločila. Bmw 1 je men osebno ful grd pa še v turčiji ga delajo dosti delov tudi v sloveniji pol je pa kr Made in Germany 🙂 res ni bohve kej….. Audi a3 je pa tko kot golf sej sta tehnološko popolnoma ista.

Lp

Tudi sama upam, da sem se pravilno odločla, čeprav mi je sedaj že kar malo žal, da je nisem vzela s petimi vrati. No, vsaka šola nekaj stane:)

lp

Če se še jaz lahko pridružim temi.
Koliko je poraba Honde Civic 1,8 bencin in Honde Civic 2.2 diesel (povprečje).
Se odločam za nakup med tema dvema modeloma…
Koliko kaj znesejo servisi in ali se sploh splača kupiti dizla?

Hvala za čimveč informacij!

LP

Poraba je odvisna od same vožnje…
na netu se da pa vse najdt kok je povprečna poraba :)noben od teh dveh motorjev pa ni požeruh prav za 2.2ctdi pravijo da je najbolj varčen in tih za svoje konje in za piko na i je bil izbran leta 2005 za najbolši dizelski motor na svetu prostornina 2.0-2.5 z eno besedo motor je vrhunski!!!!prav tako zmogljivosti.

Dizla ti priporočam če se veliko voziš ker če so kratke relacije je to smrt za dizla…

Sama naredim dnevno 100 km. Odločila sem se za nakup bencinarja, za kar mi ni bilo še niti malo žal. Poraba se giblje okoli 6,2 – 6,5 l/100 km, kar se mi zdi za bencinski motor s 140 konji zelo ugodno. Ob nakupu sem malo preračunala razliko v ceni in porabi bencinar-dizel in ugotovila, da se mi ta razlika povrne šele po 10 letih.

Prava Honda je na bencin po možnosti type-R alpa Acura ki je tudi Honda samo za wečino namenjena za Ameriški trg…

Zakaj Type-R?
Res je edino to, da je to najbolj športna verzija ni pa edina prava Honda.
Večina voznikov ne potrebuje izvedbe Type-R, da bi lahko rekla, da vozi pravo Hondo.
Vsaka firma ima kakšno “strupeno” izvedbo in daleč od tega, da je prav ta izvedba “pravi” predstavnik te firme.

sem napisal po možnosti. Sicer je pa daleč od tega da je to najbolj športna izvedba Honde.Obstaja še accord type-R,NSX itd… NSX ki pa po zmogljivostih prekaša Bmw M6.

type-R je vreden vsakega evra tudi sam si ga lastim polek Alfe 2.0ts malo za info…

Specifično moč stotih konj na liter delovne prostornine v avtih brez turbine ponuja samo Honda torej bi sorodne konkurente morali iskati med motocikli in motornimi čolni….. Medtem ko type-R stavi na vrtljaje – podatek weč za zamislit 😉

New Report

Close