Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kateri karavan, bencinar, opel astra, renault megan ali novi kia ceed?

Kateri karavan, bencinar, opel astra, renault megan ali novi kia ceed?

Kateri karavan bencinar , nov je za kupit. S kakšno mašino, da ima čimmanj oz nič okvar?

Definitivno imaš najmanj težav s Kio, saj ima daleč najdaljšo garancija. Če si bolj miren voznik vzemi 1.4-litrski atmosferski motor, če rabiš malce več prožnosti in moči pa 1.4-litrski motor s turbo polnilnikom in neposrednim vbrizgom goriva. Sem ga peljal, dobra mašinca – sam imam sicer strao verzijo 1.4 s 100 KM, je OK. Ampak ta nov je precej bolj prožen, ko greš v klanec ali če si polno naložen.

Če je res, potem bi znala biti to res cool izbira
https://avto.over.net/clanek/rabljen-kia-ceed-odlicno-ohranja-ceno/

Edina 100% rešitev glede minimalizacije okvar je v tem, da kupiš avto s čim daljšo garancijo. Edino tako si zaščiten. Sicer pa ti, ko mašina crkne, ne pomagajo nobene statistike, kako naj bi bilo vse tako rekoč neuničljivo. Avti se pač kvarijo, saj so nabiti z elektroniko. Jaz bi razmišljal pri nakupu predvsem v tej smeri. Pa tudi sicer se mi zdijo korejci najmanj pokvarljivi, saj ne slišim nobenih pripomb. Pred leti je bilo sicer pri kakšnem modelu govora o kakšnem rjavenju pločevine, zadnja leta pa še tega ne slišiš več.

Kam smo prišli… Precej močna klofuta za golfoljube

Pri golfu gre le še za staro slavo. Sej je še vedno zelo dober avto, a je postal predrag in ni več tako kakovosten kot je bil v generacijsko začetnih obdobjih. Ko daš vse na tehtnico, kar razumem zakaj je ratala Kia v zadnjih letih tako popularna. Ponuja pač veliko, še posebej ko upoštevaš garancijo in najnižji padec vrednosti.

Tole z garancijo je najbrž hec. ???

Sam sem kupil KIo pri KMAG, ja garancija, je ropotalo pod haubo, sem tja peljal. In kaj je bilo? Ropot slišen čez dve ulici, tam mojster izjavi ‘nič ne slišim’… Tako da si to garancijo vi tukaj in oni tam na Kii vtaknite nekam!!! Ko je treba prodat poln gobec garancije, ko uveljavljaš pa droben tisk in sto in en izgovor. Pa kolikor slišim drugi niso nič kaj boljši kot pri tej kii.

Sicer je Kia dober avto, ga priporočam, samo ne trapajte z garancijo. Pri novih je menda tako, da moraš še servise pri njih delat. Če prevedem, da boste tudi bolj butasti tukaj razumeli – samo za menjavo olja boš plačal 240 EUR namesto 60 EUR kot pri domačem mojstru. + ostali servisi. Zdaj pa računaj, koliko se ti to splača. In še ko boš nazadne tja peljal, če ne bo ravno volan stran padel in boš povrh vsega prišel še z odvetnikom, bodo našli sto in en izgovor, kako se te znebijo.

Še dvakrat sem imel srečo z garancijo. Enkrat s kolesom. Ko sem xy krat peljal na servis in spet niso nič popravili, sem nazadnje moral od tožbe do inšpekcije, da so nepopravljeni škart od kolesa nazaj vzeli. Malo nazaj sem kupil en radio. Ne dela. Garancija. Na servisu spet nič popravili, men pa čas in stroški, da sem tja vozil. Sem vzel radio, ga nesel v trgovino, ‘evo tle ga mejte skupaj s to k… garancijo’. Sem ga raje nazaj šenkal, kot da se j…. z garancijo. Garancija je zgolj garancija, da boš imel stroške in garantirano uničene živce.

Ste prav prozorni s tem prikritim oglaševanjem.

New Report

Close