Na testu: Smart Fortwo
Na testu imamo malce starejše vozilo Smart Fortwo s 152.000 prevoženimi kilometri.
Test sicer ne bo kot ostali objavljen na http://avto.over.net/ , lahko pa kakšno rečemo o tem avtomobilu.
Ima robotiziran menjalnik s 6 prestavami, stekleno streho in klimo. Malce sem pogledal po avto.netu in vidim, da se jih da dobiti že za ugodnih 2 tisoč evrov. Za samostojne, ki se večinoma sami ali le v dvoje po mestu vozijo in za tiste, ki nimajo radi vzratne vožnje je to super avtomobilček.
V bistvu super, če nanj gledaš res kot na mini mini avtovček. S tem moraš razumeti, da ima kratko medosno razdaljo in da zaradi tega poskakuje med vožnjo.
Menjalnik je robotiziran in mi je na njem zanimivo, da je bolje, da sam prestavljaš, kot pustiš avtomatiki prosto pot.
Parkiranje pa v mestu sploh ni problem.
Sedaj me malce skrbi le to, ker je vinjeta potekla, da ne bom pomotoma zapeljal na obvoznico in naprej kam na avtocesto… 🙂
No, danes zjutraj pa je odpovedal na celi črti. Najprej je 2x izgubil prestave, ko se je v tretje to zgodilo in sem ga ugasnil, da bi ga “resetiral” ni se več hotel zagnati… 🙂
Mja no, enkrat je moral, ker je že skoz rad izgubljal prestave. Kakor sem ga prebral je to naredil, ko sem vozil v previsoki in sem pred tem zapeljal čez kakšen hribček, da je poskakoval avto.
Mislim, da je z Italije. Se sedaj dobim z lastnikom, da vidiva kaj gre.
Sicer pa je za smarta že 150.000 km veliko.
Če po pravici povem nisem ne spraševal niti ne pogledal v prometno dovoljenje. 🙂 Po občutku pa gre za tistega 0,8 litra prostornine (upam, da nista bili dve različici moči).
Kljub temu bi moral tak avto vseeno zdržati 200.000 km. Mogoče ni bil pravilno servisiran. Ga bo treba it iskat, ker če ne ga bo čisto zamelo na parkirišču.
Odpovedal je delček, ki omogoča prestavljanje. Kakor mi je rekel mehanik so ga zamenjali in sedaj avtomobil normalno deluje naprej.