Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Izguba moči motorja

Izguba moči motorja

Ali ima kdo izkusnje, ko je tankal gorivo in po tem ko se je vozil par minut po temu mu je motor izgubil moč? Npr. ko sem kupil avto in je delal brez problema in zmeraj sem ga zankal na Petrolu potem sem pa tankal na OMW sprint diesel in ko sem se vozil domov sem vseljal v visok klanec in kar naenkrat mi avto zacukne oz. bilo je kot da bi se vozil v 4ti predtavi in bi na hitrco presaltal v 3to prestavo pr 60 km/h. V glavnem po tistem sem komi spelal v klanec sem dal v tretjo in sem tiscal pedal za gas do konca pa sem lahko šel najhitreje do 35 km/h. In potem ko sem ustavil in ugasnil avto za pol minute in nazaj startu avto mi je pa delal normalno.
Mogoce mi je kdaj na avtocesti isto zgodil mogoce 2x na teden da sem izgubil moc samo ko sem vzpeljal v klanec in sem lahko šel najhitrej 100 km/h. Zdaj pa vsakic ko peljem na vzklanec kjerkoli pa če grem čes 2000 obratov v kateri koli prestavi zgubim moc motorja.
Sem ga peljal na tester in ni pokazal nobene napake.
Imam pa WW 1.9 TDI 2003 75kw diesel motor.

Poraba je ista zvok motorja je tudi ista

Lahko je LMM fuč ali pa ventil samo zakaj točno takrat ko sem tankal prvic pri OMWju so se mi pojavile te težave 🤔

Glede na to, a ste šli edinkrat na OMV. Ste imeli mogoče povsem prazen tank na rezervi, da niste več upali doseči Petrola. V tem primeru bi lahko motor potegnil vase uzmazanijo in vodo, ki se nabira v dnu rezervoarja, to pa lahko povzroči izgubo moči ne glede na gorivo.

Dvomim, da je krivo gorivo. Prej kaj drugega, kar bi bilo dobro odkrit.

A ste ventil EGR preveril?

Ka pa, če se dihtunga na glavi poslavlja? Izguba moči bi lahko bla posledicaza to.

Napako smo odkrili:) EGR Ventil je bil zamašen.

Maš srečo. Dihtunga bi bila veliko dražja ;-).

Se bo treba kdaj mal dlje odpeljat 😉

New Report

Close