Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Se vam je Kia pokvarila?

Se vam je Kia pokvarila?

Živjo. A lahko kdo pove, če Kie res zdržijo 7 ali več let, ali imate z njimi kakšne slabe izkušnje? Bi jo kupil, pa ne vem, če so na mestu vse hvale, ki sem jih tule prebral ali gre bol za reklamo.

Avti se ne “kvarijo” več tako pogosto kot včasih, ampak pokvari se lahko vsak avto, tako kia kot mercedes. Pri kii ti pač garancija to krije teh 5/7 let.

Meni se ne kvari. Imamo je že 5 let oz 120.000 km. Baje da je taka tudi statistika. Tako so mi vsaj ob nakupu pred leti govorili. Sicer pa poglej na net. Stric Google ti bo zlahka postregel s temi podatki. Pa glej nemške in ameriške strani, saj boš verjetno le pri njih našel kakšno konkretno statistiko okvar.

Če redno servisiraš Kio, se ti ne bo pokvarila. Vsaj po mojem. To so taki stroji kot so bili japonski pred dvajsetimi leti. To je narejeno da dela, čeprav morda z manj emocijami kot jih ponujajo nekatere druge znamke.

Ma bom moral še kje drugje vprašat. Tele odgovori tukaj zgledajo bolj kot delo marketinške ekipe, kot pa kaj koristnega. Kljub vsemu imam malo slab občutek glede Korejcev.

Potem pa kupi nemca in boš nato šele imel slab občutek…sem imel passata. Novega, takoj ko je prišel ven in ne bom nikoli več naredil takšne oslarije. Je shodil menjalnik pa težave sem imel z motorjem.

Da ne bomo preveč nakladali:
Kia Has Suddenly Become One of the Most Reliable Car Brands
A few weeks ago, we posted the results of a Consumer Reports reliability study that placed Kia in fifthOpens a New Window. — ahead of virtually all luxury brands and even ahead of car companies that consumers traditionally consider reliable, like Acura, Honda, Infiniti, Porsche and Subaru.
The study was unusual, but it wasn’t that surprising.

https://www.autotrader.com/car-news/kia-has-suddenly-become-one-most-reliable-car-brands-259590

Meni se Ceed ni pokvaril je pa začel rjaveti še v garancijskem roku. Pa neke čudne menjave zvitih zavornih diskov so bile opravljene. Seveda sem kril stroške menjave iz lastnega žepa.

Saj tega se bojjim. Bojim se, da hje garancija samo klritje za popravljanje okvar brez nbentenja lastnikov, ker jim pač plačajo. Potem je pa garancije konec, težave pa ostanejo.

Glede garancije se pa motiš. Jaz nisem imel nikoli težav z uveljavljanjem garancije pri Kiji. Pa imamo ceeda doma že več kot 5 let. So mi pa pri ženinem polotu precej bolj komplicirali. Čeprav ima ta skoraj trikrat krajšo garancijo od Kije.

Kako daljšo, če ima Kia najdaljšo????????????????????????????????????

Vsaj tako pravijo pri Kii.

Men se ne kvar. Se mi je pa konkretno laguna in zato sem presedlal na rižotkarja s katerim ni težav. Nisem več patriot in ne bom, je predrago. Pa tud saj itak dons ne veš več ne kje ne iz kašnih delov je sestavljen avto. Še ene mercedese delajo v Ameriki in Indiji.

A je bla laguna kao deset plus let star avto, rižotkar pa čist nov? 😉

New Report

Close