Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Napaka P0420 na Toyoti Yaris

Napaka P0420 na Toyoti Yaris

Pozdravljeni,

pred manj kot enim mesecem sem kupila Toyoto Yaris 1.3 VVT-i (letnik 2006, okrog 150 000km). Po nekaj tednih mi je začela svetit lučka, za katero sem kasneje izvedela, da signalizira napako P0420. Takrat sem takoj šla k mehniku, ki mi je pobrisal lučko in rekel, da naj grem k mehaniku, če se bo spet prižgala. Čez kakih 100km je lučka spet začela svetiti. Tokrat sem šla na Toyota servis, kjer so pogledali in mi rekli, da je nekaj narobe s katalizatorjem in da popravilo stane okrog 1300eur. Trenutno sem na službeni poti v Italiji, zato so se vse te interakcije dogajale v italijanščini, zaradi česar podrobnosti o okvari nisem razumela. Pri brskanju po forumih sem našla prevod napake na mojem avtu- Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 1).

Zdaj, še dva tedna bom na službeni poti, kjer avto občasno uporabljam. Na servis sem mislila avto peljati v Sloveniji. Je problem, če se še vozim z avtom, ki mi javlja to napako? Lahko se vozim normalno, praktično nisem zaznala kakih sprememb pri vožnji, vendar me skrbi, da bom še kaj uničila. Sem brala, da je to eden najpogostejših problemov pri Toyotah. Je kdo imel podoben problem?
Zanima me tudi, če bo po teh podatkih, ki jih imam, nujno zamenjati katalizator. Je mogoče, da je napaka kje drugje? Je možno, da se katalizator samo ščisti? Na kolikšen strošek naj računam?

Za vse odgovore se vam najlepše zahvaljujem,
pegoo

Jaz bi se vozil do doma in šel potem na servis. Saj to ne bo predolgo? Se pa bojim, da res ne bo poceni. Lahko bi bila tudi lambda sonda, ampak morajo preverit.

New Report

Close