nakazilo od društva
Sem brezposelna oseba in občasno delam na nekem društvu. Slišala sem, da se lahko članu društva po nekem novem zakonu nakaže denar na TRR. Zanima me, koliko-če je kakšna meja, kako je z obdavčitvijo(mene kot brezposelne), ali to igra kakšno vlogo pri prejemanju denarne socialne pomoči?
Hvala in lp!
Članu društva se lahko prejemek izplača v gotovini do 100.000 SIT, lahko pa tudi na TRR. Meje glede višine prejemka v osnovi ni, je pa omejitev glede obdavčenega oz. neobdavčenega prejemka. V davčno osnovo se ne všteva posameznega prejemka, namenjenega pokritju stroškov, ki so nastali zaradi uresničevanja ciljev društva, ne pa zaradi pridobitne dejavnosti,če ne presega 30.000 SIT oz. če na letni ravni ne presega 200.000 SIT. Če opravljate delo po kakršnikoli pogodbi (podjemna, avtorska…), potem je pa delo obdavčeno po zakonu oz. predpisih za obdavčitev teh pogodb. Žal ne vem, kateri prejemki se štejejo pri cenzusu za pridobitev denarne pomoči, sklepala bi, da avtorska ali podjemna pogodba gotovo štejejo zraven.
Ali obstaja kakšen link do tega zakona. Moram preštudirat še nekaj drugih stvari.
Kako naj od društva izterjam zahtevani znesek, ki mi ga nočejo plačati, delo je pa že opravljeno?
Forum je zaprt za komentiranje.