Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo majda

majda

Zanima me ali samostojni podjetnik lahko vodi svoje poslovne knjige sam ali mu jih mora voditi pooblaščen servis ali pooblaščeni računovodja?

Lahko sam, če le zna, ne mislim podcenjevati, vendar le je s.p. priorieta opravljanje dejavnosti, ne vodenje poslovnih knjig, sestavljanje bilanc, obračun DDV, obračun plač itd. slediti spremembam zakonodaje itd.

LP-Starček

V bistvu gre za prijatelja, ki ima s.p., on bo opravljal svoje delo, jaz pa bi mu vodila knjige. Delam v računovodstvu 20 let, sicer v državni upravi. Obvladam tako računovodstvo kot knjigovodstvo, delam zaključne račune za javne zavode, društva, delno tudi za občino. Le zanima me se zahteva za vodenje knjig samostojnim podjetnikom pooblaščen računovodja (kar jaz nisem) ali servis.
Prijatelj, ki ima s.p., niti ni registriran kot davčni zavezanec, nima zalog materiala, enostavno knjigovodstvo……mislim, da bi skoraj lahko delala, pa se ne precenjujem. Zato tudi vprašam, ker mu ne bi rada nakopala kakšne sitnosti.

Ni problema, če delate v računovodstvu, enostavno je pač enostavno, razmislite, raje o dvostavnem , saj ga vendarle bolj obvladate, pa še kontni plan Vam je bolj znan. Razmislite.
Sicer pa SRS 39 v roke, pa kontni okvir za s.p., pa veselo na delo, veliko uspeha če pa enostavno knjigovodstvo, potem pa kakšen dober računalniški program, ali pa v knjigarni kupite Knjigo prihodkov in odhodkov, register OS in knjigo ostalih terjatev in obveznosti. Veliko uspeha pri delu.

LP-Starček

MOrda veste, v katerem UL je objavljen kontni okvir za s.p.?

Ur. list 13/2003

LP-Starček

Še krajša pot do kontnega okvirja:

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close