splošni akti podjetja
Pozdravljeni!
Zanima me vaše skrokovno mnenje, kaj je prav.
Zaposlena sem v zasebnem neurejenem podjetju (d.o.o.), kjer je direktor izredno nekorekten in prav nesramen.
Kar naprej nas opominja okrog splošnih aktov podjetja, katere si sproti izmišljuje in nam odbija od plače in kroji neko svojo zakonodajo.
Splošne akti v tem podjetju izgledajo takole:
so v raztrganem fasciklu, tako da jih lahko po mili volji jemlje ven ali dodaja.
Vsakič, ko ima neki preblisk, natipka nek nov pravilnik (seveda sebi v prid), ga vloži v ta fascikel, potem pa nas opozarja, da kršimo splošne akte podjetja (ker pač z njimi nismo seznanjeni).
Ali gre to res tako?!
Ali ni potrebno Knjigo splošnih aktov podjetja in Sklepov malo drugače oblikovati, v skladu z Zakonom o delovnih razmerjih in overiti pri notarju?
Ali si lahko podjetnik kar sam po mili volji izmišljuje pravila igre in tako manipulira z delavci.
Hvala za odgovor!
Karmen
Za d.o.o. enoosebni, je potrebno Knjigo sklepov overiti pri notarju, za večje d.o.o., kjer je več lastnikov, pa sebi naj uporabljal Pravilnik o računovodstvu, osnutek je http://www.rfr.si, zdi se mi, da je plačljiv, dobitega po plačilu oz, po izstavitvi računa. Kaj pa statut podjetja, Vaš direktor s takšni načinom oz. pristopom ne bo prišel daleč, njegovo početje je kratkoročnega značaja.
Praviloma se sklep dopolni z novim sklepom, kronološko odloženi, po zaporedni številki itd. Več najdete v ZGD in SRS.
LP-Starček
Forum je zaprt za komentiranje.