Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo pogodba

pogodba

Ali morda kdo ve odgovor na mojo težavo in sicer podpisala sem pogodba v kateri se količnik ne ujema z napisanim bruto zneskom. Pa me zanima kaj se sedaj upošteva bruto znesek ali količnik.

Lep pozdrav,

Darja

Naj ti samo kot podatek povem, da se je min BOD pred kratkim nekaj spremenil in morda si si ti računala še po starem.

Da ne bo pomote, kako se računa: min.BOD*kol.= BOD plače. Če si tako računala bi to moralo biti to.

No sedaj pa obrni malo formulo in izračunaj min.BOD. (To je BOD plače/kol.)
A ti pride nekaj čez 80 jurjev? Toliko je sedaj, mislim da 81 če se ne motim. Če ti pride toliko, potem ni nobene pomote.

LP

Vem, da se ponavadi bruto v pogodbi ter bruto na plačilni ne ujemate. Toda pri meni je naprimer napisan količnik 1.96 vrednost količnika je 517.24 sit. Bruto na pogodbi je izračunan za mesec december 2004 in sicer 198.000,00 sit.
torej v decembru je bilo 23 delovnih dni

23*8*517,24*1,96 to znesek 186.537,43 sit tak pride po mojih izračunih

Torej v pogodbi imam pa napisanega 198.000,00 SIT in pise da je to osnovni bruto ( torej brez dodatka na delovno dobo)
in sicer pravilen količnik na bruto 198.000,00bi bil nekako med 2.0 in 2.1.

In sedaj me zanima če lahko izterajam nov količnik ki bo dal izračun 198.000,00 sit, ker sedaj dobivam plačo na osnovi količnika 1.96.

Saj veste vsi bi imeli radi višjo plačo.

Darja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close