Hipotekarni kredit na nepremičnino
V kratkem se odločam za najem stanovanjskega kredita zato bi v povezavi s tem rada pridobila odgovore na nekaj vprašanj. Ce tukaj obstaja kdo, ki se spozna na to področje, bom zelo vesela pomoči.
Odločam se za nakup nepremičnine, ki bo delno poravnana s prodajo druge nepremičnine, delno pa s kreditom, ki bo zaradi visokih stroškov moral biti hipotekarni. Sem komitent banke, na kateri bi vzela kredit in sem kreditno sposobna (pripravljene imam že vse potrebne papirje delodajalca). Rada bi torej vzela hipotekarni kredit (vezan na euro) in sicer v višini (7.500.000,00 – 8.000.000,00) na 15 let.
Zanima me kakšni so pogoji za to? Vrednost nepremičnine, ki bo pod hipoteko je 14.300.000,00 + provizija agencije in ostali stroški. Dodati moram, da bodo stroški še nekoliko večji, predvsem zaradi opreme, ki jo bo potrebno še nakupiti in postaviti v omenjeno novo stanovanje. Nepremičnina je novogradnja, a še ni vpisana v zemljiško knjigo, v pogodbi prodajalca pa je zapisano dovolilo za vpis v zemljiško knjigo in vsa ostala potrebna dokumetacija.
Nakup se ureja preko nepremičninske agencije.
Torej, zanima me:
– kateri kredit je v tem primeru najugodnejši;
– kakšne so možnosti za odobritev kredita in v kakšni višini (najvišja možna meja in višina mesečenega obroka);
– kakšni bodo dodatni stroški pri tovrstnem kreditu (poleg odobritve in obresti še mogoče kakšni drugi);
– katero dokumentacijo je potrebno pripraviti;
– v kolikšnem času se lahko celotna zadeva lahko uredi?
No, veliko vprašanj.:) Upam, da je tu kakšen profesionalec, ki bo znal pomagati ali vsaj svetovati. Hvala!:)
Forum je zaprt za komentiranje.