Društvo-izplačilo kilometrine
Sem tajnik društva in vsaj enkrat na mesec imamo sestanke na sedežu društva. S tem se pojavijo stroški prevoza, pa me zanima kako si na pravilen način lahko izplačam(o) te stroške (da bo uradno – s potrdilom!?). Kaj si lahko še izplačamo – mogoče dnevnico?
Prosim za odgovor, ker sem še zelo neizkušena na tem področju.
Namen društva je, da člani družno opravljajo neko dejavnost, ki jih osebno veseli, predvsem pa je bistvo prostovoljstvo. Da bi si za sestanek stroške prevoze – kilometrino in dnevnice izplačevali, to je neresno in skregano z osnovnim namenom društev. Delo članov društva bi moralo biti prostovoljno. Mogoče je vračati nekatere stroške, ki pa bi naj bili povezani z aktivnostmi članov v sklopu dejavnosti društva (recimo tekmovanja, razna srečanja z drugimi društvi, …). Če imajo nekateri “sestankovalci” nesorazmerno velike stroške s prevozom se poiskusite drugače organizrati in bolj produktivno sestankovati.
P.S. Če vam še vedno ni jasno na kak način bi si lahko izplačevali te stroške, si najamite zunajega svetovalce, očitno ima vaše društvo dovolj denarja in si to lahko privošči.
LP,
Forum je zaprt za komentiranje.