Tečaj računovodstva
Zdravo,
V Mariboru ne morem najti tečaja za računovodje. Želim osnovno znanje, da bi lahko vodil dvostavno računovodstvo s.p.-ja z enim zaposlenim.
Ali me je morda kakšen računovodja pripravljen tega naučiti?
Lep pozdrav,
Matej.
P.S.
Moj email je: [email protected]
V knjižnicah obstaja različna literatura o računovodstvu…samo moje mnenje je da vsak pa res ne more biti računovodja. To kar nudijo tečaji računovodstva niso vredni po domač povedan piškavga oreha. Si pa lahko prebereš :
-zakon o DDV
-zakon od dohodkov pravnih oseb
-zakon o davčni službi
-zakon o davčnem postopku
-zakon o gospodarskih družbah
-zakon o dohodnini
-SRS
Vse te zakone mora računovodja poznat, da ne govorimo o knjiženju in izdelavi letnih poročil….kar te pa na tečajih ne naučiju…
Lp
Težko boš našel kakšnega, ki bi te naučil, se bojijo konkurence, vsaj jaz imam take izkušnje. Pa so bili vsi enkrat nevedni, brez izkušenj in poleg primernega šolanja jim je mnogo pomagalo ravno delovno mesto, na katerem so se usposobili in jim je pri tem moral nekdo pomagati.
Žal je res tako kot pravi mamčica. Jaz delam v podjetju, ki ima d.o.o. z 2 zaposlenima in popoldanski s.p. z 7 zaposlenimi. Šla sem na tečaj računovodstva, ki ga je organizirala OZS in sem samo ponovila znanje iz srednje šole. Potem pa je direktor zamenjal rač. servis in sem bila z referentko dnevno v stiku – klicala sem za vse kar me je zanimalo, spremljala različne forume o računovodstvu, brala Obrtnikovega svetovalca, revijo IKS in sedaj po 2 letih opravim 60% računovodskih del kar sama, referentka potem samo še preveri in mi javi, če je kaj narobe, da vem za naslednjič. Seveda je bilanca zame še vedno “neosvojena” in ostale težje zadeve. Šele sedaj vidim, da je vse v praksi, praksi in še 1x praksi
Prosim, če mi lahko kdo pove, kje v Mariboru bi lahko bili kakšni tečaji iz računovodstva. Očitno Maribor ne premore takšnih tečajev, saj mi internet ne ponudi nobenega odgovora. Ali kdo od vas to ve ?
lp, rs
Forum je zaprt za komentiranje.