Kako naj izračunam iz bruto/člana v neto (za v vrtec)
Hči bo začela s septembrom obiskovati vrtec in seveda še vedno nismo dobili izračun razreda plačila vrtca iz CSD.
Našla sem en starejši program http://portal.3-port.si/public/program_files/vrtci/index2%28old%29.layout, ki izračuna bruto povprečje na člana, po novem pa se upošteva NETO.
Kako naj iz bruto izračunam neto????
Po tem zgornjem izračunu, naj bi padla v 6.razred, se pravi plačilo 60% vrtca, zdaj so pa itak procenti drugače razporejeni. A si sploh s tem izračuni lahko kakorkoli pomagam? A obstaja kak nov program? Jaz ga nikjer ne najdem.
Hvala za pomoč.
Če od bruto celoletneka dohodka odšteješ prispevke za socialno varnost in dohodnino, dobiš neto. Seveda pa izračun vzdrži le, če nimaš odvečnih nepremičnin v lasti, pa denanrja na nobenem računu, pa avtomobile starejše od 8 let, drugače ti upoštevajo 3,41% od tega premoženja, pa še otroški dodatek gre v premoženje… Skratka, težko si boš sama izračunala. Računaš pa procente od lanske povprečne neto plače, ki mislim da je nekje 976 eur.
Pogledaš v dohodnino in odbiješ prispevke ter odmerjeno dohodnino. Samo oni potem najdejo še čuda enih zadev.
Pri fiktivnem premoženju so nam za OD upoštevali totalno vse obresti na vseh računih plus neko fiktivno vrednost stanovanja, v katerem živimo, in parkinga, ker je lastniški, sodi pa seveda k stanovanju in ni bilo druge variante, kot da ga kupimo.
Pa izvedela sem, koliko so vredne moje delnice še od certifikatov 🙂 Sem že čisto pozabila, da jih imam.
Ampak ker ne bi bilo razlike pri izračunu, se ne bom pritožila.
Aja, vzeli so podatke za 2010, čeprav so imeli na voljo že 2011.
Tko da – ne moreš sama izračunaš, zato tudi ni nikjer info izračuna. Lahko samo ugibaš.
Se mi je zdelo, da ne bo šlo tako enostavno.
V aprilu sva prodala dva starejša avtomobila in z dodatnim kreditom in denarjem od prodaje obeh avtov kupila en avto 2008 letnik, takrat za 8.900€. S tem sva zmanjšala strošek za bencin. Predvidevam, da gre tud avto v premoženje,a ne? Kljub temu, da imava sedaj samo en avto? Pa oba sva lastnika hiše in imava seveda oba kredit po 400€. To se pa verjetno nikjer ne upošteva??? Drugih prihrankov nimava, ker sva vse dala v hišo, kamor smo se pozimi preselila.
Če imata le hišo, v kateri živite, najverjetneje ne bo vračunana, če le ni zelo velika, mislim, da je na 3 člane 110m2, za 4 pa 130m2. Naračunajo pa lahko % od parcele… Pri avtu pa tako. Upošteva se, če je vreden nad 7800eur, po trenutnem eurotaxu.
In po možnosti štejejo še kredit kot premoženje … Pusti se presenetiti, prijetno ali neprijetno.
Kredit se šteje v premoženje, če ti “leži” na računu, vsaj tako poznam jaz primer, drugače pa ne.
Žal pa ne pomaga, da imaš kredit – torej obroke, ki ga moraš odplačevati. Se ti nikjer ne pozna.
O super…not…Hiša je velika 111m2 🙁
In avto 🙁 Čeprav imava sedaj le enega.
Se bomo pustili presenetiti. Ni druge.
Forum je zaprt za komentiranje.