zaloge blaga
Pozdravljeni.
Odpiram manjšo trgovino (s.p.) in bom najela tudi računovodstvo (se še nisem odločila katero).
Zanima me, ali mi računovodja MORA vodit tudi zaloge, ali lahko to delam sama, računovodji pa samo posredujem račune za blago in mesečno tudi porabo ?
Zaloge po številkah bi vodila sama v excelu.
Kako zgledajo dogovori med trgovinicami in računovodji v praksi ?
Hvala.
Dober dan,
zelo nepraktično bo, če se boste odločili, da vam nekdo izven prodajalne vodi zaloge. Predlagam vam nakup (oz. najem) katerega od cenejših programov in povezavo z vašim računovodjem preko spleta.
Po mojih izkušnjah vodenje zalog v Excel-u bolj prej kot slej vodi v neurejene in neverodostojne podatke.
Možno je oboje, lahko vodite sami ali pa računovodstvo, kakor se boste dogovorili.
Je pa tudi res, da evidence zaloge blaga ne vsebujejo samo “prejeto x kosov izdelka A”, “prodano y kosov izdelka B”, potrebno je vedeti, kako se spreminja vrednost zalog pri novih nabavah po drugačnih cenah, kako je z razliko v ceni oz.maržo…
Predlog Semaforja ni slab in marsikateri rač.servis ima urejeno povezavo s trgovinskim programom prek spleta ali pa vsaj nabavite tak program za trgovino, ki bo omogočal izpise zalog, vi pa boste sami vnašali tudi vse prevzeme (ki se morajo seveda tudi ujemati z računi), program sam pa bo “odšteval” zalogo ob prodaji, vidni pa bodo tudi popusti.
Forum je zaprt za komentiranje.