Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo LP ajpes

LP ajpes

Zanima me ali sem dolžen plačati objavo LP na Ajpes? Jaz nočem imeti objave LP v Ajpesu, ali moram to nujno predložiti? Lahko pošljem to kar na DURS? Baje da se to plača cca. 60 EUR za samostojenga podjetnika? Jaz prvič nočem niti objave, zdaj si moram pa še strošek s tem delat?

Ja, objava je obvezna, pravtako plačilo. Prvič pa slišim (oz. berem), da to kdo plača 60 eur. Kolikor vem, je okrog 10 eur na leto za s.p., morda malo več za kakšne druge oblike podjetij, ampak ne 60.

Zdaj sem ugotovil, da nimam pooblastila za AJPES. Imam namreč poročilo v pdf obliki, in ko sem dal Vrsta letnega poročila sem imel samo opcijo letno poročilo v eni pdf datoteki – majhni samostojni podjetniki in ker nimam pooblastila sem moral izbrati opcijo Tiskaj obvestilo.

Potem mi pa napiše spodaj: OBVESTILO PODPIŠITE IN GA PRIPOROČENO S POVRATNICO POŠLJITE PRISTOJNI IZPOSTAVI. Predložili ste letno poročilo v neenotni obliki za namen zagotavljanja javnosti podatkov. Ko grem gledati tarife mi pa piše da je cena zdaj očitno za ta dokument 58,80 EUR. Kaj naj naredim, da plačam tistih 10 EUR? Računovodja mi je dala sam pdf dokument. Kakšen je dokument v pooenotenih obrazcih?

In še nekaj je certifikat (sigenca) isti kot za DURS? Nič mi namreč ne prime.

Certifikat je isti kot za DURS ali spletno banko. Če hočeš oddati v poenoteni obliki, ti mora računovodja izdelati LPSP_XXXXXXXXXXXXX.xml datoteko. Ko je uvoziš v Ajpes imaš možnost podpis dokumenta z digitalnim potrdilom. Če ti ne prime pa natisneš potrdilo in ga po pošti pošlješ na ajpes. Cena bo cca 13 evrov.

Zdej sem izvedel, da sem narobe vlagal dokument. Dokument se vloži, ko klikneš na čisto zgornjo sivo vrstico (ikona LP). Če vložiš tam in prepišeš vse iz pdf formata, plačaš 13 EUR. Če greš pa pod Moja stran pa plačaš 60 eur. Ne moreš verjet..

Zdaj imam probleme z digitalnim potrdilom, ker mi ne prime, tako, da ga bom natisnil in plačal 13 eur.

Hvala vsem za pomoč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close