Finančo – davča ..
Pred dobrim letom sem zaprla s.p. Blokirane imam vse račune, le še stroški so bili z to firmo.
Par let je šlo OK, predlani pa sem dobila en večji posel. Sama ga nebi zmogla, zato sem najela podizvajalce, skupaj smo delo zaključili, brez ene same reklamacije. Naročnik mi ni plačal niti centa, sedaj je v stečaju, premozenja nima.
Podizvajalci so tozili mene, čeprav smo bili vseskozi dogovorjeni, da jim plačam takoj, ko naročnik plača meni. Sodičše mi je blokiralo VSE!
Bila sem DDV zaveznik – po plačani realizaciji. Pred kratkim sem izvedela, da je treba DDV ob zaprtju s.p.-ja poravnati, kako je to v mojem primeru, ko računov ne bom dobila nikoli plačanih?
Sodičše v zadevi moji upniki-jaz še ni razsodilo, se pa z podizvajalci dogovarjam, da jih delno plačam, če umaknejo tozbo proti meni – najeti nameravam kredit. Podizvajalci bi seveda raje “dnar na roke” S svojim osebnim, potrošniškim kredititom to načeloma lahko naredim. Kakšen vpliv pa bi to imelo name? Kako bi bilo v primeru, da spet odprem s.p.?
Ja, imam morale pomisleke o “dnarju na roke” 😐 nikoli nisem prakticirala tega. No, proti mojem upniku je tudi moj odvetnik vlozil izvrsbo in kasneje predhodno odredbo. Takrat je upnik se imel premozenje, vendar je sodisce mojo predh. odredbo ZAVRNILO. Ce bi sodisce takrat ugodilo, bi se imela s.p., se bi placevala davke, prispevke .. Tako pa bom imela kar lep kredit se 8 let!
Hm, po zaprtju s.p. si oddala bilanco. Verjetno si potem dobila kak dopis od DURS
Potrtdilo, da je naročnik oz. dolžnik v stečaju, ter fakture (do upnika) se menda odda na DURS. Imam prav?
Forum je zaprt za komentiranje.