prenoszaloge iz s.p. na s.p.
Konec novembra bom zaprla svoj s.p. ter mož bo odprl svojega. Zanima me, kako prenesem vso zalogo iz mojega s.p. na njegov s.p., delal bo namreč isto dejavnost naprej? ali mu prodam, izstavim fakturo, s kakšno ceno? Kako to prikažem v končnem obračunu, ali mi mora on plačati to fakturo?
Hvala za pomoč.
Tako je, vi njemu izstavite fakturo v vrednosti vaše zaloge, da bo končno stanje vaše zaloge 0 (torej po nabavni vrednosti z DDV-jem vred), on pa si na podlagi te fakture naredi prevzemni list, vašo fakturo pa plača. Če je v zalogi kaj nekurantnega ali poškodovanega blaga, razknjižite najprej to, da ne prenašate na njegov s.p. še te zaloge, ki dejansko ni uporabna.
Kako pa je z DDV-jem? Ste zavezanec za DDV? Bo on zavezanec za DDV?
Če ste zavezanec za DDV, morate od izdane fakture DDV plačati. Če bo tudi on zavezanec za DDV, si bo ta DDV odbijal, sicer pa ne. Če niti vi niste zavezanec za DDV, vaša nabavna vrednost itak vključuje DDV, saj ste ga plačali ob nabavi tega blaga, on pa si DDV-ja ne more odbijati, ker ga vi ne posebej zaračunate na vaši fakturi (po 1. točki 94. člena ZDDV-1).
Forum je zaprt za komentiranje.