Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Stroški delodajalca (s.p.) pri nakazilu preko avtorske pogodbe

Stroški delodajalca (s.p.) pri nakazilu preko avtorske pogodbe

Torej, moj problem je sledeč: Imela bom s.p. (prevajanje). Ker ne bo vedno vsega utegnila narediti sama, bom občasno komu dala kaj za prevest. Niso mi jasni stroški, ki jih moram plačevati. Računovodkinja mi je rekla, da preko avtorske pogodbe stroški znašajo 70 %. To pomeni, da če naročniku prevoda zaračunam 20 eurov, meni od tega dejansko ostane samo 6 eur, ki si jih moram nekako razdeliti s prevajalcem. Ali je možno, da ti toliko poberejo? Ker to bi pomenilo, da se tovrstno poslovanje nikakor ne splača: prvič, kdo bi prevajal za 6 eur/stran? To je seveda v primeru, da jaz kot s.p. pri tem ne bi ničesar zaslužila. Če bi si od teh 6 evrov še jaz nekaj vzela, ne bi dobila niti najbolj skromnega človeka.
Zato sem resnično skeptična, da gre to res tako. Zanima me, ali kdo ve kaj več o tem.

http://www.davkoplacevalci.com/racunajmo-na-prste/obracun-avtorskega-honorarja tule lahko preveriš, kaki so stroški avtorskega honorarja (ki ga za prevajanje lahko uporabiš).

100€ neto honorarja prevajalcu bi tebe stalo 140,45€ (s prispevki in akontacijo dohodnine vred).

o hvala za tole! Točno to sem potrebovala.
Kaj pa preko študentskega servisa? Sicer ta opcija v večini primerov odpade, ampak da vidim, ali se splača.

Na neto znesek, ki ga dobi študent, študentski servis zaračuna še 25% koncesijskih dajatev, ki so obdavčene z 20% DDV ter pavšal 4,53€ za zdravstveno zavarovanje.

Jaz pa tega ne razumem najbolje. Kaj so koncesijske dajatve? Kakšen je račun? ali to drži, če vzamemo 100 eur neto: 100 eur neto + 25 % od 100 + 20 % od teh 25 %? + pavšal?

Višina koncesijskih dajatev je predpisana z zakonom, tako da je pri vseh študentskih servisih enaka.

Ja, na delo študenta v višini 100€ se doda 25% teh koncesijskih dajatev (25€) in na teh 25€ je še 20% DDV (5€) + pavšal. Ta je le enkrat mesečno na napotnici, kar pomeni, da če ti nekdo opravi v istem mesecu več del na več napotnic, zaračunajo samo enkrat.

Podroben izračun stroškov s.p.ja, ki ima podizvajalca, ki dela preko avtorske pogodbe, je predstavljen na http://sp.vrtiljak.net/viewtopic.php?f=4&t=1870.

Priložena je Excelova tabela v katero zgolj vpišete nekatere vhodne podatke in dobite rezultate.

lp, Matej

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close