Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo potni stroški: kilometrina vs avtobus

potni stroški: kilometrina vs avtobus

Pozdravljeni,

zaposlena sem v javnem sektorju. Na delo se vozim z osebnim avtomobilom 23 km v eno smer.

Ob podpisu pogodbe sem označila, da imam možnost prevoza z avtobusom (vozni red mi omogoča prihod na delo + oddaljenost od kraja bivanja je manj kot 2 km, kar sta bila navedena kot pogoj oz vsak tako sem jaz razumela).

Zanima me,
– ali sem izpolnila prav, saj se vozim z avtom?
– kje lahko pričakujem večje finančno nadomestilo? Ali delodajalec povrne mesečno karto za avtobus ali seštevek dnevnih? Kilometrina znaša 10,05/km.

Hvala in lep pozdrav.

Če imate možnost prevoza z avtobusom (od doma do začetne postaje ter od končne postaje do službe pa je manj kot 2 km), vam delodajalec ne sme plačati manj kot je najcenejši javni prevoz. Če prevoznik ponuja mesečno karto, ki je cenejša kot dnevne karte za mesečni prevoz na delo in z dela, delodajalec plača mesečno karto.
Če se kljub temu vozite z avtom in vam to predstavlja višji strošek, je to vaša izbira, zato gre razlika iz vašega žepa – ni breme delodajalca.

Kilometrino 10,05 €/km bi vam moral plačati v primeru, če ne bi imeli možnosti javnega prevoza oziroma če bi bila razdalja do najbližjega postajališča več kot 2 km. Pa še to bi vam plačal samo do postajališča, naprej pa najcenejši javni prevoz.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close