Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Normiran s.p. otroški dodatki/vrtci in ostalo..

Normiran s.p. otroški dodatki/vrtci in ostalo..

Zdravo,

Ker imam s.p. z normiranimi stroški me zanima ene par stvari, in ker kot ponavadi mi javne ustanove kot so CSD in podobna “javna” Sran…ja.. ne pomagajo oz. ne vedo kaj in kako se stvari streže (brez izračuna, ki pa ko je enkrat narejen je že skoraj prepozno.. beri=znam_samo_kar_mi_računalnik_pove) se obračam na vas ljudi z izkušnjami takimi in drugačnimi na pomoč.

Kot že rečeno imam s.p. z norminramini stoški, ki sem ga bil prisiljen odpreti, saj na žalost službe ni na vidiku (uradne zaposlitve), ker pa delam v IT branži se vedno najde delo za “FREELANC-arje” preko interneta in ker ne bi rad živel 10 let na “črno” sem odprl normiran s.p., v strahu pred obiskom davčne in drugih inšpekcij…

Malo ozadja:
Imam zaročenko, ki je sedaj noseča 4 mesece in v decembru pričakujeva naraščaj in seveda, kot vsak vesel bodoči starš me je zanimalo kako je s temi otroškimi dodatki/vrtci in podobno.
Moja je še študentka (piše magistersko) in je trenutno brez rednega dohodka razen preživnine, ki jo plačuje njen oče v višini 200€ (vendar jo bo do decembra nehal izplačevat).
Na svoje ime nima pisanega nobenega avta, premoženja, nepremičnin,,..itd torej .. študentka.
Sam razen dohodka preko s.p in avta na leasing nimam nobenega drugega lastništva in živiva v najemu.

Sedaj pa moje vprašanje, ker na CSD pravijo, da če imam s.p verjetno ne bova prejela nič s strani države (vendar ni vprašala ne po dohodku, tipu s.p-ja, ne drugem) ampak je pavšalno ustrelila me sedaj zanima če je kdo v tej prečudoviti “kokoški” imel podobno situacijo, oz. ima s.p z normiranimi stroški in ve ali upoštevajo celotni dohodek ali samo 20% ker itak nam normirancem priznajo že v štartu 80% stroškov, ali pač to upoštevajo samo tam kjer imajo korist za to?..
Ter ali obstaja kak simple (ali kompleksni) izračun za te stvari (našel sem enega iz leta 2010 ampak dvomim, da je še relavnaten.

Hvala za pomoč in v kolikor se vprašanje podvaja .. se opravičujem vendar teme z podobnim vprašanjem/tematiko nisem našel.

NormirancK

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close