Akontacija davka plačanega v Nemčiji
Pozdravljeni. Imam namreč en problem in se obračam na vas.
Delam v Nemčiji preko slovenske firme, kot napoteni delavec. Ker sem gor več kot 183 dni v koledarskem letu, mora firma za mene plačevati akontacijo dohodnine nemškemu davčnemu organu.
Tu se pa zdaj zakomplicira. Od mene zahtevajo da jaz ta denar vrnem moji matični firmi. In sicer z ugovorom na informativni izračun, ki mi ga je poslal slovenski durs. Ko terjam ta denar od Nemčije, ga slovenski durs nakaže meni, jaz pa ga moram vrniti firmi.
Sprašujem ali je to po kakršnikoli poti zakonito? Hvala za odgovore.
Zraven še citiram sporočilo oziroma razlago, ki sem jo prejel od moje firme.
“Skratka, družba Te….. je od I do III kvartala leta 2014 plačevala celotno akontacijo dohodne slovenski davčni upravi. Ker pa ste delali več kot 183 dni v letu delali v Nemčiji, je nemška davčna uprava zahtevala, da se dohodnina plača v Nemčijo. Da ne bi vas bremenili še enkrat vam je firma naredila uslugo in dohodnino plačala tudi v Nemčijo, ter ta znesek poknjižila kot terjatev do vas, kar pomeni, da to morate vrniti Ter…..
Edini način da se do tega denarja pride je vložitev ugovora, (slovenska davčna vrne vam) vi pa nakažete na Ter…… Znesek, ki vam je davčna prvotno odmerila je vaš, če prizna in nakaže razliko potem to vrnete, zato ne vidim kaj je tu za vas problem?”
Hvala za mnenja in nasvete.
Forum je zaprt za komentiranje.