Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo regres, porodniška, skrajšan delovni čas

regres, porodniška, skrajšan delovni čas

Pozdravljeni, na vas se obračam z (meni nerešljivo) dilemo v zvezi s svojim regresom.

Situacija: Zaposlena sem v javnem sektorju, in sicer s skrajšanim delovnim časom (20 ur tedensko). Do 6. 4. sem delala s krajšim delovnim časom, potem pa se mi je začel porodniški dopust, rodila sem 31. 3. Glede na plačni razred bi mi pripadal regres v višini 484, 40 evrov, vendar mi ne pripada v celoti, temveč samo polovica le-tega oz. sorazmerni delež. In ravno okrog tega se vrti moje vprašanje – ali se mi regres enostavno prepolovi ali se mi prepolovi samo za tri mesece, ko sem bila v rednem delovnem razmerju po 20 ur tedensko, ko pa sem nastopila porodniško, mi najbrž država krije drugo polovico prispevkov do polnega delovnega časa in mi zato za ostale mesece pripada običajen, cel regres. Vem namreč, da sem po rojstvu prvega otroka, ko sem se zaposlila na 20 ur, dobivala poln regres do dopolnjenega otrokovega tretjega leta. Kako je torej s tem in do kakšnega izplačila sem upravičena (dobila sem 203 evre) Hvala in lep dan.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close