Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo PROGRAM BIROKRAT

PROGRAM BIROKRAT

Živijo,

ali kdo od vas uporablja program za vodenje računovodstva Birokrat? Jaz se z njim bodem že drugo leto in resno razmišljam o drugem programu, ker ne štima vse kot je treba. Res je, da sem začetnica v računovodskih vodah, vendar se mi zdi, da ima program pomankljivosti oz nedorečene stvari – hrošče.
Ima mogoče kdo večletne izkušnje s tem programom in s podporo, ki jo nudijo? Jaz imam skoraj vsakič občutek, da se z mojimi vprašanji ne ukvarjajo profesionalno. Nekako mi dajejo občutek, da sem “blond”. So pa pač neke stvari, ki jih niti v njihovem priročniku ne najdeš in so lahko čisto banalne (zanje). Meni pa ustavljajo delo.
Predvsem mi delajo težave vnosi novih “dogodkov” v šifrante, saj nikjer ne piše, kaj vse je potrebno označiti, da ti to potem pravilno knjiži. In ko knjižim, moram vse podrobno pregledati, ker mi meče stvari kar nekam in moram vse konte preveriti, da ne delam neumnosti.
No, če ima kdo kakšne izkušnje s tem programom, naj mi piše. Rada bi vedela, ali naj se odločim potrpeti ali naj program zamenjam z novim poslovnim letom.

Hvala vsem!

zamenjaj

Programa ne poznam in težko povem kaj in kako. Sama uporabljam program Pantheon in sem z njim zelo zadovoljna.
Mislim, da imajo celo neko akcijo gostovanja in je mesečni strošek res majhen.

Drugače pa pretehtajte sami. Kako veliko je podjetje, koliko bo dela s prenosom, kako se boste lovili pri bilanci, če ostanete na tem programu. Malo ga še raziščite, preberite si še kakšna navodila.

Če je kdo na forumu, ki ga uporablja pa naj doda še svoje mnenje in kakšen nasvet.

Za program BIROKRAT (pa upam, da nisem prepozen) lahko povem, da je odličen – seveda ko se ga enkrat navadiš. Moj računovodja prisega nanj že vrsto let, sedaj pa eno od različic (BIROKRAT POS) uporabljam tudi sam. Povem vam, da je načeloma enostaven za uporabo, le določenih pravil se je potrebno držati (verjetno je tako v vseh programih).

Birokrat je živa groza! Narejen tako, da ga verjetno le programer pozna, stranke pa se moramo posluževat plačljivih klicev za pomoč. Pa še to prav lepo zaračunajo. Da ne izgubljam besed o odnosu osebja do strank. Pod vsakim nivojem. Jaz ga ne priporočam nikomur v izogib kasnejši nejevolji.

Birokrat je tako-tako. Uporabljam ga četrto leto, ga prenašam, ker služi samo za osnovne knjigovodske zadeve, večino ureja zuanji računovodski servis. Za neke osnovne zadeve OK, vendar moraš stalno preverjati, ali vse štima.
Recimo meni se večkrat dogaja, da mi določenih zadev v prevzemu ne sprejme. Vtipkam količino, potrdim, vse štima, a tega v zalogi ni. Ali pa je v zalogi in mi, ko izstavljam račun, vseeno napiše, da artikla ni v zalogi. Potem moram tisti artikel v prevzemu zbrisat, popravit prevzem, artikel ponovno vpisat in zopet kliknit potrdi, da ga končno da v zalogo.
Letos sem ugotovila, da mi je določene zadeve, ki jih z 31.12. ni bilo na zalogi, s 1.1. ponovno dalo v zalogo, četudi niso bila dodana z moje strani.
Tretja napaka, ki se stalno ponavlja, je zapiranje plačil z avansi. Recimo vnesem v račun specifikacijo plačila 500€ z avansnega računa, ki ga da v specifikacijo, vendar v izpisu računa tega avansa ni in kao nam je stranka še dolžna tisti znesek iz avansa.
(redno nalagam posodobitve, ker so se enkrat zgovarjali na to, pa potem tudi njim ni delovalo tako kot bi moralo).

Aroganca osebja v klicnem centru pa je pod vsako kritiko, se strinjam, četudi jih ne kličem več kot enkrat letno.
Torej, če bi rabila program za celotno knjigovodstvo, se bi na daleč ognila birokrata. za osnove je pa uredu.

Kar se tiče blagovno materialnega dela in poslovanja, je to za moje pojme eden najbolj intuitivnih programov. Kar pa se tiče računovodskega dela, pa zadeva seveda ni kak Pantheon. Torej če razmišljaš kot računovodja, potem le stran od njega, če ti je pa bolj pomembno samo poslovanje, pa je to čisto lušten program. čeprav so v zadnjega pol leta izgubili pol ekipe, tako da ne vem, kako je sedaj kaj z razvojem in podporo.

To so taka jajca od programa, ne priporočam ga nobenmu!

lp

Ta program je navadno sranje, pa še ko rabiš pomoč ne prideš do nje, ker so vse tel. št. zasedene, čeprav so plačljive(slab program). Mislm da namerno vstavlajo hrošče, ker se nikjer ne zapirajo stvari tako kot bi se morale.

Tudi jaz uporabljam Birokrat. Hmmm, mam mešane občutke….treba se ga je navadit, pa par stvari zafurat, da veš kako vse deluje.

Meni se pogosto dogaja, da se ne odziva ko hočeš kaj zapret….še dobro da se vse kljub temu arhivira.

Mi grejo pa na jetra te posodobitve pa licence….pomoje ti dajo eno verzijo pol ti pa vsako leto pošljejo kaj je novega pa za novo licenco plačat 160 eur….čeprav naj bi bile nekatere funkcije samoumevno da naj bi bile že v osnovi.

Lahko samo rečem…. Birokrat Mafia…

Zdaj ko je nova stopnja DDVja, se v Birokratu ne da davka spremeniti na 22 ali 9,5. lahko spremeniš samo na 8, 8,5,20 in 0.

A če hočeš 22 ali 9,5.. je potrebno za updejte plačati 350 evrov…. NE DAM! sam program me je koštal 200 pol smo ugotovil da mormo met neki na računu… smo morali doplačati 200. pol smo ugotovil, da rabmo progam še v skladišči, še enkrat prištej znesek… in zdaj da plačamo 350 za vsak program… MI bomo šaltal nazaj na Excel…

Birokrat-a vam vam ne priporočam.

Birokrat uprabljamo že leto dni in ga NE PROPOROČAM nikomur. Sto problemov, ki jih tudi sami ne znajo rešiti. Na program se ne moreš zanesti ker ne deluje 100%.
Imajo dober marketing in ti znajo prodati program potem pa se začne agonija uporabnika.
Po letu dni resno razmišljam o zamenjavi.

SAMO BIROKRATA NE !!!!!!!!! ČE PA KDO ŽELI KONKRETNEJE MU PA Z VESELJEM ODGOVORIM !!!!!!!

Pozdravljeni!

Birokrat je res eno veliko sranje! Res je da je nekoliko ugoden ampak toliko denarja toliko muzike, do besedno!
Skratka, od začetka uporabljanja programa so problemi in problemi. Njihova pomoč je nekaj časa zastonj vendar jih je treba kar naprej klicarit za pomoč, da ne govorimo kako ti pomagajo… najrajši bi jim sel eno primazat. Ko kaj ne dela ti najrajši potegnejo abdejte in se te rešijo na hitro, češ zdaj bo delalo. Naslednji dan opaziš da spet ne dela pravilno. Kontaktirat je treba celo njihovo vodstvo da se kaj premakne.
Sam sem delal že na boljšem programu, recimo v Merkurju. Sicer ni popoven ampak je ŠPICA proti Birokratu. Birokrat je tako spisan da ga še programerji ne razumejo prav dobro. Iste funkcije so porazdeljene na večih ukazih… zakaj je to dobro, za lažje delo sigurno ne! Za mala podjetja ki ne uporablja toliko funkcij bo mogoče OK a za večje firme sploh ki imajo skladišča zraven pa ne pride v poštev nikakor pod razno! Niti trgovine. Navodila so površna. Ko je kaj za nastavit ni opisano v navodilih, je treba njih poklicat da ti nastavijo željeno, na koncu spet ne veš kako to naredit. in kaj si potem razumel?! Ko se povežejo na vaš računalnik imajo lahek dostop v vaš Birokrat (vidijo vašo geslo programa ne glede na to kolikokrat ga spremenite).
Povzetek.
Program je že dolgo na trgu vendar je spisan tako da dela oz ne dela kar je pred časom delalo. Če je program dober ne rabi abdejte pogosto tako kot pri Birokratu. Njihova nadtveza da je nekaj narobe z operacijskim sistemom je ena velika laz. Če operacijski sistem res ne dela se to takoj opazi ne da ti oni recejo da je MOGOČE to krivo.
Moje izkušnje z raznovrstnimi programi imajo abdejte zelo poredko saj je program napisan tako da dela pravilno, popravki so le namen, da se kaka funkcija poenostavi za lažje delo bol oziven program itd..
Birokrat pa se ukvarja sam s svojimi problemi, njihove telefonske linije so zato zasedene toliko ker je program v… da ne bom napisal kaj.
Vsem ki imate probleme z njim bodite nedopustno nepotrpežljivi z njimi ker služijo velike denarje na tak način na vaš/naš račun. Imajo tudi lep hotel v lasti tako da se ve kam pes taco moli.
Upam, da bo vam kaj v to v pomoč, ker je res vredno razmisliti, če so res vredni vašega denarja. Vsi mi se trudimo, da v teh časih zasluzimo pošteno težko zaslužen denar, oni pa na lahek način služijo in odžirajo po nepotrebnem naš/vaš denar.

Lep pozdrav!

Ojla sem nova tukaj… Opažam da nobeden ni zadovoljen z Birokat POS… Psorila bi za mnenje katerega priporočate… Kateri je dober, rajši dan evro več pa da nimam problemov… Sem nova v tem in bi prosila saj se odločam med Microgramm-om in elektrončkom… Resnično prosim.. kaj prioročate in katero opremo uporabljte… Hvaležna bom za vsak odgovor…

Definitivno je najboljši računovodski program MiniMax…pa še najcenejši med vsemi. Ni kaj ni, pa ažurno apdejtajo vse spremembe, skratka kot računovodja ne rabiš skrbet za novosti…vse pošlihtajo.

Poglej na njihovo spletno stran, naroči si demo verzijo za 1 mesec in preizkušaj.

Lep dan

Preveri Pantheon POS, Minimaxa pa ne poznam, vsaj kar se tiče POS-a ne. Drugače me pa pri minimaxu moti, ker ni fleksibilen – vsaj v tistem delu, ko sem ga uporabljala, ne.

jst z njim naredim 150-200 bilanc letno in stranke same tapkajo vse v poslovanje, kar potem avtomatsko prenašam v GK…meni je ok, drugih pa ne poznam

MOJE IZKUŠNJE Z BIROKRATOM SO ZELO SLABE. UPORABLJALI SMO GA NEKAJ LET IN S SKORAJ POLOVICO PRIPRAVLJENIMI PAKETI ZA PLAČEVANJE NA BANKO SMO IMELI NERAZUMLJIVE TEŽAVE. DA NE OMENJAM TEŽAV PRI DEINŠTALACIJI PRI ZAMENJAVI RAČUNALNIKA. PODPORA JE PLAČLJIVA IN VČASIH SE TI ZAZDI, DA SO V PROGRAMU
NAPAKE SAMO ZATO, DA JIH KLIČEŠ. V BISTVU JIM POMAGAŠ ODPRAVLJATI NJIHOVE NAPAKE, TO PA TI ŠE ZARAČUNAJO! SKRATKA, NE PRIPOROČAM!!!

In še moje izkušnje z Birokratom.

Bili so zelo prijazni in flexibilni dokler smo bili v dogovarjanju za nakup programa.
Ko pa smo začeli z uporabo pa zadeva čisto drugačna, drug svet.
Dogovorjena brezplačna pomoč tri mesece ne drži.
Preden ne opraviš uvajalnega tečaja ga ne moreš začeti uporabljati, težava pa da tečaja ne moreš opraviti takoj ker prvi termin je bil baje tako zaseden da so nas vrgli ven, drugi je odpadel ker je bilo premalo prijavljenih tretji je spet odpadel no na četrtem po moji slabi volji so omogočili in sem začudi bil tam sam. Na tečaju ti kaže nastavitve, ki so za začetno uporabo čisto ne smiselne, tisto kar je za začetnika pomembno ne pokažejo (izdaja računov, vnos zaloge ipd)…

No in potem se začne uporaba programa, kličemo na brezplačno pomoč, pokličeš takrat ko jo res potrebuješ, ampak takrat po navadi ni nobenega prostega, povejo ti da te bodo poklicali nazaj, čeprav te nikoli ne. Da ne omenjam njihove neprijaznosti in arogantnosti. Dejansko dobiš občutek, da nisi zaželen. V glavnem dosti funkcij ki so zatrjevali, da so osnova Birokrata, ne delujejo ali pa jih na enkrat ni možno izvesti.

In naslednja stvar, ki te resnično razjezi, sprejemnica ti reče »vi pa več nimate brezplačne pomoči«, (če prav bi jo morali imeti) »kličite 090/….. našo pomoč« → in to ponavlja kot robot, ko ji razložiš da bi jo moral imeti, ti govori, da bo preverila in pokličite čez pol ure vse to se ponavlja do 16h, dokler nihče več ne dvigne telefona.
Ali pa da pokliči čez 5 min, po 5 minutah pa sploh ne ve kdo si ali, da si kdaj klical, čez nekaj trenutkov pa ti začne razlagati, da si že klical včeraj in predvčerajšnjim in da se s tabo ne morejo ukvarjati, da pokliči 090.
Po nekaj dnevih in po nekaj komentarjih, ki ti jih vmes izrečejo, ugotoviš da te samo zavajajo in se te otresajo, samo da bi klical 090 številko in bi s tabo ponovno služili.
Ne vem tudi, kako lahko za eno nastavitev zaračunajo 150% vrednost stroška nakupa programa.

Po vsem tem smo se pogovarjali z našimi strankami, ki uporabljajo Birokrat oz. večina so ga, ugotovimo, da velika večina zelo ni zadovoljna s tem programom in ga več ne uporabljajo.
Od tega, da zaračunajo vsako malenkost, da ti rešijo eno težavo, s tem pa verjetno naredijo drugo, da nekaj druga ne dela in to je začaran krog, ne ukvarjaš se več s svojim delom, ampak z birokratom.
Ne vem tudi, kako lahko za eno nastavitev (recimo sprememba davka, ki bi morala biti brezplačna) zaračunajo 150% vrednost stroška nakupa programa.

Glede programa:
Program sicer ima vse funkcije, ki bi jih potrebovali, čeprav še vse ne delajo in tudi žal ne bodo saj ni nikogar da bi jih usposobil. Je pa zelo zelo ne pregleden in s tem funkcionalen. Uporabnik se mora kar dobro spoznati na računalnike, da ga lahko uporablja, enostavnih prijemov nima, s tem pa tudi zelo upočasnjuje delo in zahteva koncentracijo za delo s tem programom. Določeno zadevo, ki bi jo naj speljal v enem koraku, je potrebno izvesti vsaj tri različne korake. In če ste navajeni hitrih tipk v windows-u, jih v Birokratu pozabite.

V glavnem po treh tednih uporabe, smo v fazi prekinjanja Birokrata in uporabe novega programa najverjetneje Phanteon. In v poduk vsem, ki se boste odločevali za kakršen koli takšen program, posvetujte se vsaj z enim ali dvema uporabnikoma, ki uporabljata program Birokrat, saj z izbiro nastanejo stroški potrebno je kar nekaj časa in velik problem, ko ugotoviš da je bolje vse to zavreči in začeti uporabljati nekaj bolj človeškega. Kot smo sedaj mi.

Birokrat je preteklost, ukvarjajte se raje z svojimi težavami ne pa z njihovimi.

BIROKRATA NIKAKOR…….prevzemi ne štimajo, zapiranje plačil ne štima oziroma tako, kot je eden od predhodnikov napisal, artikel zgine iz zaloge četudi ni bil vmes prodan, pri zaključku leta in prenosu zalog doda zaloge napr iz ped petih let itd……iz tega razloga ga bo naše podjetje zamenjalo!!!!!!

Preveri najnovejšo varianto na http://www.poslovni.si.

Kot profesionalni informatik in tudi kot uporabnik tega programa 6-7 let lahko povem, da je program zastarel, občutljiv na najmanjše spremembe, potem pa poje 090 številka.

Sam sem se nenormalno namučil, da sem program spravil v tek.

Skratka, katastrofa.

Če vaš računovodja hvali Birokrata kako da super je – je to zato, ker za vašim hrbtom on dobiva provizijo, če vas ‘spravijo’ gor na Birokrata.

Grozno.

Glde programa BIROKRAT NE priporočam nobenemu! Po več letih uporabe in borbe z podporo in nadgradnjami, ki nikoli ne delujejo kot obljubljajo se selimo drugam!!!! V decembu in do danes so imeli okoli 30 nadgradenj, kar vam jasno pove, da ne vejo kaj delajo in kaj sploh prodajajo. Davčne blagajne pa še vedno ne deluje kot bi moralo! Moja prispodoba je da prodajajo zelo star avto, ki ga non stop popravljajo in prodajajo za novega! Najdite si kaj v oblaku in brez teh zastarelih programov!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close