Je problem če se ne ukvarjam z neplačanimi računi (sp)?
Imam sp, normirani stroški, trenutno še precej nizek davek, in delam neke zadeve, s katerimi imam minimalno stroško, in vzame mi minimalno časa. Gre predvsem za dlje-trajajoče zadeve (torej mesečna plačila za to uslugo).
Pri večini strank ni problem, obdelam podatke, software naredi svoje, ven pridejo rezultati, in to nekajkrat, konec meseca pa pošljem še račun, in 95% strank brez problema plača. (gre za nizke zneske, par deset eur)
Imam pa 5% strank, ki bi, pa nebi, pa jim ta moja usluga koristi, pa bi, samo ne vejo, pa ne rabijo, samo bi, ipd, in računa ne plačajo. Trenutno pač neham pošiljat podatke in izvajat uslugo, pa če kdah hočejo še naprej, morajo plačati najprej zapadle obveznosti, pa potem gremo naprej (takih je 1%).
Kar me zanima so te 4% katerim sem izdal po en račun, niso ga plačali, meni se pa iskreno ne da ukvarjati z izvršbami, teženjem, ipd, in pač pustim neplačano, ker me ceneje pride plačat teh par eur davka, kot se zaje***at z njimi.
Sedaj me pa zanima, če se inšpekcija odloči za pregled, a bodo kaj težili ker imam izdane račune, ki niso bili plačani? Strankam sem poslal po en račun in en opomnik, da še niso plačali, in nič več. Je to kak problem? Bi moral težiti dalje? Ali pa jih zanima samo, da je plačan davek, pa vseeno če ne dobim denarja?
????
Živijo,
glede na podrobno analizo problema in obstoječi dokumentaciji o pozivanju k plačilu tudi za inšpektorja to ne bi smel biti problem.
Če ste ugotovili, da bi bilo dražje izvrševati, kakor “pozabiti” na ta denar, je to iz ekonomskega vidika vaša poslovna odločitev.
Še naprej poskrbite za takšno doslednost, pa bo vse v redu.
Lep pozdrav,
Forum je zaprt za komentiranje.