Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Režijska ura

Režijska ura

Sem študentka in v vseh letih na faksu nisem slišala za režijske ure. Zakaj se posebej vodijo režijske ure zaposlenega? Kako se obračunavajo? Lahko en delavec na dan naredi 5 ur režijskih in 3 ure “navadne”? Kako to prikazati na njegovi plačilni listi? Je režisjka ura drugače vrednotena?
Prosim za kakršne koli podatke glede režijske ure.

Pozdravljena,

me čudi, da se na faksu s tem niste srečali.
Režijske ure se pojavljajo pri spremljanju stroškov proizvodnje. Zelo dobro morate imeti razdelan poslovni proces, da lahko izračunate režijske ure.
Pri obračunu plače pa ne gre za različno vrednotenje ur (izjemoma se lahko tudi pojavi), ampak za knjiženje. Režijske ure knjižite na stroškovna mesta ali nosilce proizvodnje, medtem ko ostale ure, knjižite na druga stroškovna mesta ali nosilce (lahko so splošni, upravni, itd.) odvisno od vaših internih pravilnikov, ključev razdelitev, itd.

Upam, da sem vam pomagala, sicer pa pobrskajte po netu in preglejte razpoložljivo literaturo na to temo, predvsem stroškovno računovodstvo.

Lep pozdrav,

Sabina [url]https://www.facebook.com/Funkyracunovodka/[/url]

Morda imate v podjetju delavce, ki so plačani po učinku – po dosegu norme. Občasno pa ti delavci opravljajo kakšno delo, ki ni normirano, in za te ure so plačani po režijski urni postavki. Kako se jim obračunava posamezne ure, morate vprašati v podjetju, ker je to interna zadeva. Moralo bi biti tudi zapisano v kakšnem internem aktu podjetja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close