zavrnitev racuna
Pozdravljeni
vem, da je bilo na to temo ze veliko napisanega ampak nikjer ne najdem podobnosti z mojim primerom.
Na ogled je prisel keramicar, da oceni situacijo in izstavi predracun. Ker mi uradnega predracuna ni izstavil, temvec mi je le rocno napisal koliko naj bi to stalo, sem ga poklicala in povedala da projekt odpade.
Podjetnik se je uzalil in mi iz jeze poslal racun za kilometrino + 8 ur(???) svetovanja in potovalne ure. Racun znasa 180E.
Dejansko dogovora nisva sklenila, niti mi ni dal podpisat potnega naloga…
Vseeno mislim, da takega projekta ne mores speljati zgolj preko telefona in je obisk na domu stranke nujen. Po tem takem bi morala jaz sprejet njegove usluge, ce tudi mi cena nebi ustrezala…? Ne vem, zdi se mi skregano z zdravo pamejo.
Ker imam nategunov dovolj, tega racuna ne mislim placati.
Nikjer nisem zasledila pogoje poslovanja oz. sem mnenja, da si jih sproti izmisljuje.
Mojster je S.P.
Racun bom zavrnila z dopisom, priporoceno s povratnico in se preko maila.
Zdaj pa me zanima sledece:
1.)moram racun kljub temu placati v valutnem obdobju?
2.)kaj pomeni, da morajo biti pogoji poslovanja objavljeni na obicajni nacin?
3.) kaj sledi po tem oz. na katero karto lahko potem odigra podjetnik?
4.) je dovolj samo dopis ali mora biti izpolnjen kaksen uradni obrazec?
Vsakega odgovora bom izredno vesela. Tudi ce nimam prav.
lp
sanja
Pozdravljena,
dovolj je, da račun pisno zavrnete, kako se bo potem odločil tale gospod je njegova stvar. Če bo sprožil izvršbo, se boste le na to pritožila in v postopku dokazovala, da je šlo za pridobivanje posla, ki običajno ni predmet zaračunavanja. Računa pa nikakor ne plačujte.
Veliko sreče,
Forum je zaprt za komentiranje.