Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Izvršba brez predhodnih opozoril in obvestil

Izvršba brez predhodnih opozoril in obvestil

Pozdravljeni,

pred nekaj dnevi sem na dom prejela pisno obvestilo sodišča o izvršbi, kjer je upnik večje telekomunikacijsko podjetje. Iz listine ni razvidno za kaj pravzaprav gre in kaj pomeni oziroma predstavlja znesek za katerega je bila sodišču podana izvršba zame. Po dvodnevnem tuhtanju sem se spomnila, da sem še v času študentskih let v takratnem stanovanju uredila priključek za internet in očitno pogodbo s tem podjetjem podpisala z mojo davčno številko. Spomnim se, da so računi takrat v stanovanju vedno prihajali na ime gospe, ki je bila takrat lastnica tega stanovanja. Kasneje, ko že nekaj časa nisem več bivala v tem stanovanju sem pričela dobivati e-pošto na svoj naslov, kjer je bilo besedilo vedno naslovljeno na to gospo in ne name. Šlo je za nek klub, kjer se ob rednem plačevanju računa zbirajo točke in ker so me letos v začetku leta večkrat poklicali tudi na moj osebni telefon in me naslovili po tej gospe, sem prosila, da spremenijo kontaktne podatke, saj jaz ne živim več tam, niti nisem ta gospa za katero so me naslavljali. Z aprilom 2019 sem nato nehala dobivati njihovo e-pošto.
Kaj lahko storim sedaj, glede na to, da je bila pogodba sklenjena z mojimi podatki, vendar na ime takratne lastnice stanovanja in kar naj bi bil prekršek tiste zaposlene osebe, ki je takrat (2013) sklenila takšno pogodbo? Vsekakor se zavedam, da bi morala tudi jaz vedeti, kaj je sedaj s to pogodbo, ampak takrat, ko sem se izselila, se enostavno nisem spomnila, da bi karkoli prekinila, saj sem vmes povsem pozabila, da so pogodbo naredili pravzaprav na mojo davčno. Pogodbe nimam nikjer, ne v fizični obliki, niti na e-pošti. Sedajšnjega lastnika stanovanja ne poznam, prav tako ne tudi najemnikov oziroma kogarkoli, ki naj bi bil oz. če sploh je v tem stanovanju.
Včeraj sem po e-pošti temu podjetju poslala dopis in vse obrazložila, danes sem jih tudi klicala in zagotovili so mi, da bodo mojo e-pošto prebrali.

Se je kdo morda že srečal s čim podobnim? Vnaprej hvala za vaše odgovore.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close