Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo naredila bi računovodski tečaj 2

naredila bi računovodski tečaj 2

http://med.over.net/forum5/read.php?151,7457737,7458645

da tole nadaljujemo, če mi lahko pomagate,
da razložim:
z mojim imava obrt in računovodkinja vzame 1200 € letno, ko ni dela je to veliko ,.
zato sprašjem,, ker ji jaz že 4 leta doma vse poštimam , in potem ona samo knjiži, zato že imam nekaj vede o tem., kako in kaj potekajo stvari
nisem pa vzgojiteljica kot je en napisal;:-)

zato sprašujem, ker mi ni problem sesti za računalnik in poštimati papirje…se mi to splača, in če kdo ve ceno za tak tečaj,
ne jezite se , in hvala za pomoč

Jaz bi ti vsaj za začetek predlagala kompromis z računovodkinjo; medletno tvoje knjiženje ob njeni kontroli, bilance ti izdela ona.

Med pravilno, po šolsko izdelano bilanco in prav tako pravilno bilanco oz.vsemi poročili za Ajpes in DURS so lahko velike razlike, odvisno, koliko poznaš zakone, standarde in različne možnosti.

odpri google, vpiši tečaj računovodstva in imaš gradiva za dve leti branja

ps…
samo sknjiži??????

kaj ti misliš, da knjiženje izgleda tako, da vržeš papir not in na drugi strani pride knjižba ven….
mislim, da sploh nimaš predstave, kako izgleda računovodsko delo. seveda, če pod tem, ko pišeš, da pripraviš vse papirje, to pomeni, da nanje že napišeš konte ipd

Dejstvo je, da si ogromno ljudi predstavlja, da je to to, kar računovodstvo dela – vneseš račune v računalnik, itak program sam ve, za kaj je kak račun in pritisneš tipko in vrže ven bilance..

ja kak pa? misliš da ona vse poštima, ne se hecati, in 25 € /uro jaz pa 3 €….kje je logika??

ja kaj konkretno pa ti narediš, ko praviš, da pripraviš papirje?
a veš, tistih 25 eur je za to, ker ve, kaj naredit z njimi potem.

Barca ti je dala dober nasvet. pa na računovodski tečaj je tudi pametno it

hvala , bom še malo tuhtala;-)

Koliko pa stane šolanje za računovodjo?

Koliko pa stane računovodski program?

Koliko stane mesečno vzdrževanje računovodskega programa?

V kolikem času boš imelo povrnjene stroške šolanja in programa?

Koliko je razlika med vzdrževanjem programa in stroškom računovodkinje?

Koliko stane naročnina na IKS?

ZTI (Zavod za tehnično izobraževanje). Praktično vas a uvaja Marija Ravnik.

Po opravljenem računovodskem tečaju še ne boš sposobna samostojno opraviti dobro vseh računovodskih opravil za podjetje. Naredi tako kot ti svetujejo predhodniki. Sodeluj s sedanjo računovodkinjo in se dogovori, da nekaj več opraviš sama. Kam boš knjižila? imaš računovodski program, ga boš kupila ali izdelala evidence sama (glavna knjiga, knjiga dobaviteljev in kupcev, obračuni DDV-ja, itd… itn…)

1200 EUR letno oz. 100 EUR mesečno ni veliko v primerjavi z sankcijami, če bo šlo kaj narobe.
Računovodsko znanje pridobiš z izkušnjami ter z dobrim poznavanjem zakonodaje.

Kvaliteta pač stane.

Srečno.

Glede na to, kako računovodkinje v zadnjem času KRADEJO in imajo vse za norca, bi tudi jaz razmislila o tečaju za podjetje, kjer lastnik oz. njegovi najbližji vodijo računovodstvo! Da jih ni sram, kradljivke lažnive. Otrokom od ust trgajo po vrtcih in šolah. PFUJ!

No daj, ne posplošuj. Nekdo v servisu ti pač nima kaj pokrast. Pravzaprav se servisi v zadnjem času prav razprodajajo.

Bi se pa podpisala pod ‘Nekaj vprašanj’.

Če imaš za plačevat samo 1200 letno, se ti to ne izplača. Kot so ti že povedali, boš morala nabaviti ustrezno programsko opremo in biti naročena na literaturo, ki pa je precej draga. Dvomim namreč, da ti bodo zadostovali le uradni list, sploh zaradi celega kupa nejasnosti in nedorečenosti, ki se včasih pojavljajo. Računaj tudi na udeležbo na seminarjih.
Morda se ti izplača, če imaš veselje do tega in bi eventuelno kdaj iskala tudi zaposlitev v tej smeri.
V vsakem primeru pa moraš vsaj od začetka imeti oslombo v nekom, ki stvar obvlada. Pomote te namreč lahko veliko stanejo, kazni pa so visoke.
Tu ne gre samo za premetavanje papirjev, temveč tudi za odgovornost, ki si jo potem naprtiš.

Vidim, da je bilo že veliko ‘pametovanja’ pa je prav, da omenim še drugo plat ‘bilance’.

Zelo verjetno vam sedanja računovodkinja za teh 100€ na mesec stvari samo pokniži. Me prav zanima koliko imate svetovanja glede davčne zakonodaje, kaj se sme in kaj ne, ter koliko in kako ‘privarčevati’ s premišljenim računovodstvom.
Torej tečaj računovodstva DA samo zaradi enega samega razloga. Spoznaš zakonodajo, predpise in prideš v stik z viri informacij, ki ti kasneje omogočajo velike prihranke iz naslova predpisov, prijav na razne ‘ugodnosti’ (subvencije, …)
Zaradi samega knjiženja pa se mogoče res ne splača a kot sem že omenil – neprecenljivo je znanje kako LEGALNO privarčevati na davkih, izkoristiti možnosti raznih podjetniških spodbud, predvsem pa – ne narediti nič tako narobe, da te v primeru davčne inšpekcije ne zaboli glava.

Jaz sem bila na tečaju, razno raznih delavnicah, izobraževanjih iz računovodstva in nikjer nisem dobila ustreznih in v tistem trenutku potrebnih informacij oziroma novih znanj…

Razen na Inštitutu za revizijo, izobraževanje za preiskušene računovodje. To pa je bilo točno tisto, kar je nadgradilo moje znanje in mi dalo informacije, ki so mi koristile tudi v praksi.

Je pa izobraževanje resnično zahtevno. Pa sem pred tem že delala kot vodja računovodstva in delala konsolidirane bilance, in če ne bi imela izkušenj iz prakse, bi bilo na trenutke skoraj tako, kot če poslušam predavanja iz kvantne fizike.

Sem pa slišala, da obstaja pametni računovodski program za mala podjetja, ki obvlada večino računovodskih znanj, razliko pa doda računovodkinja in dokonča bilance. Mislim da za 150 ali 200€ letno.

Se popolnoma strinjam s teboj, pomembno je znanje. Tudi sama sem obiskovala ta tečaj na ZTI (Zavod za tehnično izobraževanje) in ga. Marija Ravnik je super.
A kljub temu, šola kot šola, dobiš znanje za štart, zato sem tudi sama ogromno študirala poleg, ampak direkt iz šole brez prakse si pa ne bi upala prevzeti dela računovodskega servisa.
Mene to področje zanima, zato sem v prednosti, za tistega pa, ki bi želel samo prišparati 1200 eur na leto, pa se to ne izplača, ker zahteva neprestano izobraževanje.
Moraš se sam zanimati, biti na tekočem, slediti zadevam, biti naročen na literaturo, iti kdaj na kakšen seminar.
O kakšnih velikih legalnih prihrankih davkov jaz tu ne bi govorila, razen če si imel prej res čisto podn računovodstvo. Da se pa moraš znajti kot podjetnik najti informacije pa velja za vse, za to pa ne rabiš iti na ZTI.

Najprej vzemi računovodski program, po moje te pride en pameten (da ti že sam pomaga, kot je minimax npr), cca 50 eur na mesec, potem moraš še na izobraževanje, pa fajn je če imaš naročeno kakšno literaturo. Pa si hitro na znesku računovodkinje.
Dobro izobraževanje je pa tudi celo premoženje. Mogoče se vpišeš na eno višjo šolo in tam narediš, da dobiš vsaj osnove računovodstva in zakonodaje.

Vpis ob delu jo bo stal spet vsaj 4.000 – 5.000 €, pa še zmeraj bo znala poročila naredit po šolsko… ne pa taka, da bo legalno pokoristila vse možnosti za znižanja in bo hkrati tudi na tekočem z vso zakonodajo.

Še zmeraj pa ne vemo, kaj vse avtorica smatra pod to, da že sama računovodkinji vse poštima..

Mah, če bi tebi ukradli 100.000 eur, pa ne bi opazila, potem naj kar kradejo…

Računovodstvo ni tako enostavno, kot zgleda. Trenutno smo zaposlili dve diplomirani ekonomistki smer računovodstvo, pa nobena ne zna knjižiti.

Soseda je pred leti razmišljala tako kot ti in se po računovodskem tečaju vpisala še na višjo šolo za računovodstvo, vsak čas bo končala. Povezala se je še z eno upokojeno gospo, ki je včasih delala kot računovodja. Kljub temu si ne upa prevzeti moževih papirjev, je pa res, da je vzela najcenejši program in se kar precej lovi. Sprašujem se, če ima to sploh smisel…

Glej, tistih 1200 eur pozabi, ker te bo tečaj, program in tekoče izobraževanje več stalo, pa še ne boš vedela, ali je vse prav ali ne. Mogoče malo bolj sodeluj z vašo, pa poskusi kje drugje prihraniti. Če pa misliš resno, si kupi kvalitetni program z dobro podporo (mogoče enakega, kot ima tvoja računovodkinja?) in začni po bilanci knjižiti sama, ona pa naj te nadzira. To je še najbolj iskreno in fer.

Morda bi ti kazalo se v Grosuplje zapeljati na instrukcije k Špeli Medžimurec Dizdarević. Boš v enem letu obogatela.

nAJBOLJŠI RAČUNOVODJA?
Menda ne tisti, ki je napiflan in zna šteti in brati?
Dober je tisti, ki ti pomaga prihraniti denar, da ga drževa ne pobere. Žal pa je takih računovodij zelo malo. Samo tap-tap-tap po kalkulatorju, od tam naprej pa zmanjka. O,ja! Pa svoj račun znajo dobor izstaviti.
Pa se javite tisti računovodje, ki obvladate stvar, ste iznajdljivi…… ali pa samo TAP-TAP-TAP…..

Kako so vsi pametni tle gor ampak tud en ni dal gospej enga pametnega odgovora!
Tako…na internetu najdeš BIROKRAT, tam imaš vse kar potrebuješ za s.p ali d.o.o., vključno z brezplačnim računovodskim tečajem…..preverjeno dobro!!!! jaz delam že 6. leto vse sama, pogum sej bo šlo!

Dodala bi samo, da se da vse na lep način povedat, da ni potrebno, da vsakega takoj verbalno napadamo.
Moje mnenje je tako. Dela drugih ne smemo soditi dokler ga sami ne opravljamo in da se ima vsak pravico naučiti in opravljati to delo, saj bi drugače računovodje že izumrle. Nekje je pa treba začeti. Vsak začetek je težek.

Nekateri motivirani posamezniki, ki bodo vložili nekaj svojega časa in motivacije bodo lahko hitro prišli do znanja in tako lahko hitro začeli s knjiženjem enostavnejših zadev, kar so v večini pri s.p. jih in manjših družbah. Seveda ob pomoči kakšnega pametnega tečaja. Jaz sem obiskovala tečaj računovodstva v Ambicij akademiji in nimam kaj reči kot to, da je res dober in praktičen program, tako da sem se toliko naučila da sedaj že sama knjižim. Seveda pa še naprej pridobivam nova znanja in izkušnje. Znanje lahko potem nadgrajuješ z brskanjem informacij preko spleta, obiskovanjem kakšnega dodatnega enodnevnega seminarja in tako naprej. Tako da kar pogumno. Nekje je treba začeti in ni tako grozno kot nekateri tukaj pišejo.

Lep pozdrav,

Lepo je videti vaše nasvete in komentarje, ki ti seveda dajo mislit. Jaz pa bi dodala še sledeče; in sicer poznam veliko podjetnikov, ki so razočarni nad vodenjem računovodstva, ki ni strokovno in pregledno. Servisi delajo strokovne napake, za katere se niti ne opravičijo niti jih ne obrazložijo, nekateri so celo arogantni ali pa držijo stranko, za katero delajo v nevednosti, napačno poknižijo itd. In to celo strankam, ki imajo diplomo z ekonomske fakultete, kar se mi zdi res grozljivo. Zato vsekakor pozdravljam prizadevanje, da bi imel vsak pregled nad svojim poslovanjem in vsak ima pravico zahtevati za svojo storitev, ki jo krvavo plačuje, da se mu pregledno prikaže in obrazloži morebitne nesporazume, saj je odgovornost konec koncev večinoma na stranki in si servisi radi operejo roke s svojimi dragimi odvetniki. Vsekakor imamo glavo za to, da jo kritično uporabljamo in da ne kimamo apriori vsem tako imenovanim vseznalcem, temveč če se le- da kontroliramo tudi njihovo delo, še bolje pa je, da človek svoje stvari sam vodi, saj lahko vsak 100% zaupa le samemu sebi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close