Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Plačilna lista

Plačilna lista

Sem zaposlena v privat firmi,potne stroške in malico dobivam plačano na roko (ne v celoti na mesec 40.000 sit),delam 9 ur plačanih imam samo 8 ur,ker moj šef pravi da imam eno uro malico,torej dobivam plačilo za samo 48 ur na teden (ušteta je tudi sobota)Zanima me če mora delodajalec na plačilno listo prikazat potne stoške in malico ali ne,ker mi malice in potnih stroškov ne prikazuje imam seveda tudi toliko manjšo plačo.Vozim se z mestnim avtobusom in mi na dan znese 1.000 sit.brez malice.Hvala za odgovor.

Povračilo storškov za prevoz in prehrano se sicer prikaže na plačilni listi, vendar zaradi tega plača ni nič višja. Ta znesek namreč ni plača, ampak samo povračilo stroškov, zaradi tega se od njega tudi ne plača davka in prispevkov in tudi ne vplivata na višino česarkoli.

Drug problem pa je neplačilo tiste ene ure, ki jo vsak dan delate dodatno. Po zakonu je odmor plačan in se šteje v delovni čas, zato delodajalec ne sme zahtevati, da brez plačila delate dodatno uro, ampak vam jo mora plačati oz. predvsem mora delovni čas prilagoditi zahtevam zakona (polni delovni čas namreč ne sme presegati 40 ur na teden).

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close