Najdi forum

Dopust

Pozdravljeni!

Prosim vas, če mi lahko odgovorite na moje vprašanje glede koriščenja letnega dopusta. Sem namreč od 29.4.2004 na bolniški zaradi nosečnosti in bom tudi na bolniški do nastopa porodniškega dopusta, ki se mi prične 13.11.2004. V letošnjem letu mi je ostalo približno še 15 dni letnega dopusta. Zanima me ali imam po zakonu možnost prekiniti bolniško in izkoristiti letni dopust do nastopa porodniškega dopusta.

Hvala za vaš odgovor.

Lidija

Ne, zakon te možnosti ne predvideva. Lahko se tako dogovorite z delodajalcem; lahko pa se vam zgodi, da vas bo delodajalec pozval na delo, če boste prekinili bolniško.

Treba je namreč razumeti naslednje: bolniški stalež ni nekaj, kar po svoji presoji imamo ali pa prekinemo. Obstajata samo dve kategoriji: ali smo sposobni za delo ali pa ne. Če nismo sposobni, nam zdravnik odredi stalež, če pa smo sposobni, pa moramo delati. Po lastni presoji pa ne moremo kombinirati staleža in dopusta.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close