Zaskrbljena
Med tem časom, ko sem bila na porodniškem dopustu je prišlo do prevzema našega podjetja. Še pred iztekom porodniškega dopusta sem bila na razgovoru v novem podjetju, kjer mi je bilo obljubljeno delovno mesto. Sedaj menda tečejo postopki za podpis pogodbe. V ˝starem˝ podjetju sem prosila, če me za ta čas, ko čakam na novo pogodbo lahko razporedijo na kakšno začasno delavno mesto (mojega delovnega mesta ni več)), ker mi bo zmanjkalo dopusta, pa so mi dejali, da to ne gre in da me bodo po tem ko bom izkoristila dopust dali na čakanje. Sedaj me skrbi, da ne bi postala kak poslovni presežek oz. da s tem statusom ne bi zgubila pravic za zaposlitev. Zaposlena pa sem za nedoločen čas.
Že v naprej hvala za odgovor!
LP! Zoya
Na čakanje vas ne morejo dati, ker tega instituta zakon ne pozna več. Zagotoviti vam morajo delo ali pa vam izplačevati 100% nadomestilo. Pravic pa tudi ne morete kar tako izgubiti, saj ste zaposleni za nedoločen čas in ta pogodba vsekakor velja.
Na vašem mestu bi se osredotočila raje na novo podjetje in se tam skušala čimprej dogovoriti in čimprej skleniti novo pogodbo o zaposlitvi.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.