Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev zahtevane delovne izkušnje

zahtevane delovne izkušnje

Pozdravljeni.
Najprej opis sitacije in nato vprašanje:
Za prosto delovno mesto v organu državne uprave je potrebna najmanj visokošolska izobrazba in 5 let delovnih izkušenj. Na razpis se prijavi samo ena oseba, ki pa ima manj kot 5 let delovnih izkušenj, ima pa univerzitetno izobrazbo, torej višjo, kot je zahtevana.

Vprašanje:
Ali višja izobrazba kot je predpisana na kakršenkoli način vpliva na zasedbo delovnega mesta in ali se lahko oseba, kljub pomanjkanju (približno 6 mesecev premalo) delovnih izkušenj zaposli na tem prostem delovnem mestu?

Hvala za odgovor.

Višja izobrazba načeloma nima nobenega vpliva, lahko bi imela pomen eventuelno pri določanju višjega plačilnega razreda. Pri zahtevanih petih letih izkušenj jaz zaradi šestih mesecev ne bi komplicirala.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

pozdravljeni,

tule bi pa jaz komentirala… če lahko. Zakon o javnih uslužbencih izrecno določa, da se na neko delovno mesto lahko zaposli le oseba, ki izpolnjuje VSE pogoje za zasedbo tega delovnega mesta, in če je pogoj za zasedbo 5 let delovnih izkušenj, se po ZJU na tako delovno mesto NE SME zaposliti osebe, ki teh izkušenj nima, pa čeprav je edini kandidat za to delovno mesto.

lep pozdrav,

nataša

Mene pa zanima, ali v leta delovnih izkušenj štejejo tudi leta, ko je delavka na porodniškem dopustu, ali ne?

Lp
M.

Mislim da v državni upravi komplicirajo zaradi delovnih izkušenj.
Bila sem zavrnjena, ker je bilo razpisanih 2 leti delovnih izkušenj, vsaj takšno je bilo uradno pojasnilo, saj sem v drugem ustrezala pogojem.
Aprila bi imela 2 leti izkušenj po delovni knjižici, februarja sem bila na razgovoru, prinesla sem tudi potrdilo kadrovske službe, da sem ista dela opravljala že 2 leti prej preko študentskega servisa, a vseeno ni bilo dovolj.

Da, saj se šteje tudi čas, ko smo na letnem dopustu. Tega pa je v življenju skupaj sešteto ponavadi več kot pa porodniških dopustov.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close