Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Ali je mogoce?

Ali je mogoce?

Lepo pozdravljeni!
Pri manjsem privatniku sem bila zaposlena stiri leta. V teh letih nisem nikoli dobila regresa, ne povracila potnih stroskov in prehrane. Tudi placilne liste nisem videla, od zacetka mi je placo dajal celo na roko. Ker pa sem rabila kredit mi je zacel nakazovat na banko. Place so bile redne. Po stirih letih sem dala odpoved, zaradi odhoda v tujino. Ker pa je od odpovedi preteklo 4 leta me zanima naslednje: Ali je se sploh mozno izterjat ta denar nazaj? Koliko je zastaran rok? To vem da se je treba obrnit na delovno sodisce. Pa se nekaj, v casu ko sem bila zaposlena sem dvakrat dala prijavo na delovno inspekcijo v nasem kraju, vendar iz vsega tega ni bilo nic. Nihce ni prisel blizu.

Hvala lepa in lep dan .

Zastaralni rok je pet let, tako da imate še čas. Paziti pa morate, saj rok začne teči ne od dneva odpovedi, pač od dneva, ko bi vam moral določen prejemek izplačati. Če vam npr ni izplačal regresa za leto 1998, potem ste rok že zamudili, ker je pač že minilo pet let od dneva, ko bi vam ta regres moral izplačati.

Zakaj na inšpekciji v vašem kraju niso reagirali, ne vem. Najboje bo, da o tem povprašate njih. Če pa se boste eventuelno odločili za tožbo, boste prijavo lahko koristno uporabili na sodišču (kot dokazilo, da ste svoje pravice skušali uveljavljati).

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close