Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Možne težave?

Možne težave?

Lepo pozdravljeni!

Sem redno zaposlena v podjetju, kjer delam kot tajnica in prevajalka, po profesiji pa sem profesor nem. jezika. Ker me moja služba sploh ne veseli in tudi odnosi niso korektni, se v svojem prostem času ukvarjam s poučevanje, v čemer zares uživam. Delam preko avtorske pogodbe in sicer po končani službi.

Ali lahko imam zaradi tega kakršnekoli težave s svojim nadrejenim, glede na to, da ne gre za konkurenčno klavzulo in redno profitno delo oz. ali se sploh koga tiče, kaj počnem v svojem prostem času?

Ker si s prijateljico tudi odpirava podjetje, oz. ona ga, jaz se bom pri njej čez čas zaposlila, delava tudi plane in tipava trg (spet ni konkurenčno), vem, da o o mojih planih nadrejeni tudi kmalu zvedel – a mi lahko škodi oz. prepreči?

Hvala za odgovor in lepe božične praznike v krogu najdražjih!

Težave so lahko v primeru, če vaša dejavnost kakorkoli pomeni ali bi lahko pomenila konkurenco za vašega delodajalca. Sicer težav ne bi smelo biti.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close