Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev rok pritožbe

rok pritožbe

Od zavoda za zaposlovanje sem dobil odločbo na katero sem se pritožil,ampak sem zaradi praznikov zamudil 15-dnevni rok pritožbe in me zanima kateri dnevi se štejejo v ta 15-dnevni rok?Hvala za odgovor.

Koledarski dnevi. Če recimo dobite odločbo danes, začnete jutri odštevati 15 dni, vštejete pa tudi sobote, nedelje in praznike. Če je zadnji dan roka nedelja ali praznik ali dela prost dan ali kakšen drug dan, ko
se pri organu, pri katerem je treba opraviti dejanje postopka, ne
dela, se izteče rok s pretekom prvega naslednjega delavnika.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Hvala za odgovor.Sedaj se mi pojavlja še ena nejasnost in bi vas prosil za mnenje.Zadnji dan pritožbe je bil 26.12.04,kar je bila nedelja.Zato se podaljša rok za en dan na 27.12.Jaz sem oddal pritožbo na pošto v ponedeljek 27.12 z navadno pošto.V odgovoru navajajo,da so prijeli pošiljko 28.12.04,kar je že prepozno.V dopisu piše da se šteje datum oddaje na pošto za dan vročitve organu,če je bila pošiljka oddana priporočeno.Ali bi moral oddati pošiljko obvezno priporočeno ali bi lahko zadostovalo tudi kot navadna pošiljka,saj je datum oddaje znan.Ali so ravnali prav?Hvala.

da, moralo bi biti priporočeno. Ker pa so tako kmalu po izteku roka dobili vašo pritožbo, poskusite z vrnitvijo v prejšnje stanje:

VRNITEV V PREJŠNJE STANJE

103. člen

(1) Stranki, ki je iz opravičenih vzrokov zamudila rok ali narok
ali kakšno drugo dejanje postopka in ga zaradi tega ne more več
opraviti, se na njen predlog dovoli vrnitev v prejšnje stanje.

(2) Stranki, ki ni pravočasno izročila vloge, se na njen predlog
dovoli vrnitev v prejšnje stanje tudi tedaj, če je iz nevednosti
ali zaradi očitne pomote vlogo pravočasno poslala po pošti, ali
jo neposredno izročila nepristojnemu organu.

(3) Vrnitev v prejšnje stanje se dovoli tudi v primeru, če je
stranka po očitni pomoti zamudila rok, pa je pristojni organ
vlogo vendarle prejel vsaj v treh dneh po izteku roka, če bi
stranka zaradi zamude izgubila kakšno pravico.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close