Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Odpoved iz poslovnih razlogov

Odpoved iz poslovnih razlogov

Po daljsem bolniskem stalezu sem se vrnila v sluzbo. Delodajalec mi je prvi dan izročil obvestilo o nameravani redni odpovedi iz poslovnih razlogov in me poslal domov. Obvestil me je še, da v kratkem lahko po pošti pričakujem redno odpoved.
Zanima me naslednje:
– kdaj mi lahko prekine delovno razmerje (lanskoletnega dopusta nisem izkoristila zaradi bolniškega staleža)
– ali mora upoštevati odpovedni rok in moj lanskoletni dopust
– ali je to obvestilo dovolj upravičeno da ostanem doma

Dolzan mi je ostal še regres za pretekli dve leti. Kako naj to izterjam? Ali mora to biti omenjeno v odpovedi – da še ima obveznosti do mene?

Mateja

Delovno razmerje preneha po izteku odpovednega roka; v tem času pa je možno izkoristiti tudi pripadajoči letni dopust. Odpovedni rok je seveda treba spoštovati, dopust iz lanskega leta pa je pod določenimi pogoji možno izkoristiti do 30.6. letos v celoti. Delodajalec vam lahko odredi, da ostanete doma, vendat vam mora za ta čas izplačevati 100% nadomestilo plače. Regres zahtevajte najprej s pisnim zahtevkom, naslovljenim na delodajalca, kasneje se lahko obrnete tudi na inšpekcijo za delo. Vse njegove obveznosti do vas morajo biti poravnane pred prenehanjem delovnega razmerja.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close