javno delo
Spoštovani!
Zanima me sledeče vprašanje. Moža so kot brezposelno osebo vključili v program javna dela. Zanima me ali ima še vedno status brezposelne osebe. Po pogodbi z zavodom dela do 30 ur tedensko pa ne vem ali je to pogodbeno delo. Zanima me , ker sem ga do sedaj imela kot olajšavo oz. vzdrževanega družinskega člana. Z podjetjem, kjer so ga vključili v javno delo še ni sklenil pogodbe, čeprav mislim, da bi jo moral.
Prosim, da mi poveste kakšne pravice ima iz naslova javnih del.
Ali mu teče pokojninska doba ali je še vedno voden kot brezposelna oseba.
Še vedno ima status brezposlene osebe in vse, kar je s tem povezano. Z izvajalcem javnih del bo le sklenil neko posebno pogodbo o zaposlitvi in samo določeni predpisi o delovnih razmerjih se bodo zanj uporabljali – ne vsi. Ima tiste pravice iz delovnih razmerij, ki se nanašajo na delovni čas, odmore, in počitke, nočno delo, minimalni letni dopust, varnost in zdravje pri delu ter posebno varstvo delavcev. Brezposelna oseba, ki je vključena v javna dela, ima pravico do plače v višini izhodiščne plače tarifnega razreda ustrezne kolektivne pogodbe za delo, ki ga opravlja v programu javnih del, pravico do povrnitve stroškov prevoza na delo z javnim prevoznim sredstvom in do povrnitve stroškov prehrane ter do vključitve v program usposabljanja in izobraževanja.
Lep pozdrav,
Katarina
Ali mogoče veste koliko znaša bruto plača za V.tarifni razred (V.stopnja izobrazbe) po kolektivni pogodbi za negospodarstvo( javna dela izvaja v šoli s prilagojenim programom)
Hvala za odgovor
Forum je zaprt za komentiranje.