Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev regres za nazaj

regres za nazaj

3 leta sem bil v bolniški in nisem od delodajalca dobil nobenega regresa. Nisem vedel, da imam to pravico do regresa, če si v bolniški. Po izteku bolniške sem dobil odpoved zaradi poslovnega razloga ( ni imel delovnega mesta zaradi inv. III. kat. ) je s.p. z manj kot 5. delavci. Regres za tekoče leto in zadnji mesec OD mi je izplačal čeprav ne v polnem znesku, regres samo 87.000 Sit.Nato sem podpisal izjavo, da nima delodajalec s tem izplačilom, nobenih obveznosti več iz delovnega razmerja do mene. Sedaj me zanima, če lahko vseeno zahtevam izplačilo regresa za nazaj, saj nisem vedel da mi pripada. Za vsak odgovor najlepša hvala !

Terjatve iz delovnega razmerja sicer zastarajo v roku petih letih; načeloma se torej lahko zahteva za nazaj. Mislim pa, da boste na sodišču težko uspeli, saj ste podpisali, da so vajine medsebojne obveznosti poravnane.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close