Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Višje izplačilo bolniške

Višje izplačilo bolniške

Pozdravljeni.

Zanima me ali lahko delodajalec izplača višjo bolniško, kot dobi povrjeno od zavoda po 30 delovnih dneh bolniške. Zadeva je taka, da mi je v letu 2004 delodajalec obljubljal celotno plačo pravilno izplačano, toda nekaj mesecev sem del dobivala preko avtorske. Zaradi tega od zavoda sedaj dobim manj, kot bi v primeru višjega bruto povprečja za leto 2004.
Ker hoče ostati z mano v dpbrih odnosih, bi mi bil mogoče pripravljen plačati bolniško, kot če bi mi v letu 2004 izplačeval celotno plačo po pravilih.
ALi mi torej sedaj lahko plača več, kot do dobil od zavoda povrnjeno?
2. vprašanje: v januatju mi je obljubljal 90% bolniško, izplačal pa 80%, pravi da bo v februarju nakazal še razliko, toda lahko se zgodi da tako, kljub temu da bom še cel februr na bolniški, dobim več kot 100% plačo. Ali je to zakonsko dovoljeno?
3. Ali je on zakosnko kriv, če od mene pričakuje, da v času oblniške delam zanj? Saj veste, dan danes pričakujejo, da boš tudi, ko si na bolniški prabl maile, klical naročnike, ipd…

Hvala za odgovore in lep pozdrav.
K

Delodajalec lahko vedno izplača več, kot pa je nujno potrebno. Kako pa je z obdavčitvijo presežka, pa se pozanimajte na
Delodajalec od vas nikakor ne sme pričakovati ali celo zahtevati, da v času bolniškega staleža delate. Nespoštovanje zdravnikovih navodil v času staleža oz. opravljanje dela v tem času je podlaga za izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi! S tem se torej ni za hecati.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close