sobote
Pozdravljeni! Zopet me zanima, ali moram delati sobote ali ne, ker imam polovični delovni čas po 4 ure dnevno in imam 20 urni delovnik??? Delam v trgovini? Ker kadrovnica mi pravi, da ja, šefinja, pa da ne????? Kaj sedaj???? Pa še to, delovne dobe v podjetju imam 10 let, imam dva otroka 3 in 12 let. Zanima me, kako imam letos lahko manj dopusta, kot predlani. Lani mi je seveda propadel, ker sem bila na bolniški. Zato ne vem, koliko sem ga imela lani. Letos ga imam 27, predlani pa 28. Sedaj bi ga morala imeti še en dan na otroka in en dan na delovno dobo? Mar ni tako????
Hvala za odgovore!
Delo ob sobotah je tudi pri polovičnem delovniku možno. Glede dopusta je pa možno, da se je v tem času spremenila vaša kolektivna pogodba oz. je prenehal veljati kakšen delodajalčev pravilnik in ste zaradi tega izgubili kakšen dan dopusta. En dan dodatnega dopusta za vsakega otroka do 15 let starosti vam gre po zakonu, avtomatičnega višanja zaradi delovne dobe pa ni. Take dodatne dneve mora določati vaša kolektivna pogodba. Pri delodajalcu vprašajte, na kateri podlagi vam je bil dopust odmerjen in potem preverite, če so vam vse v redu upoštevali.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.