dopust in uspešnost na delu
Pozdravljeni,
zbegana sem zaradi določitve dopusta na podlagi uspešnosti na delovnem mestu v preteklem letu.
V preteklem letu nisem bila na delovnem mestu zaradi porodniškega dopusta. Med mojo odsotnostjo je delodajalec vpeljal nov način dodeljevanja dopusta zaposlenim na podlagi njihovega opravljenega dela v preteklem letu. Na ta način se lahko pridobi tudi do tri dodatne dni dopusta. Ker me v preteklem letu ni bilo, sem bila z vidika uspešnosti neocenjena in mi zato ne pripada noben dodaten dan dopusta.
Ali lahko delodajalec mojo odsotnost enači z recimo celoletno odsotnostjo zaradi bolniške in mi na podlagi tega ne dodeli večjega števila dni dopusta?
Kolikor mi je znano ni v naši organizaciji nobenega akta, ki bi določal način ocenjevanja uspešnosti – uporablja se sklep, sprejet na kolegiju!
hvala za odgovor in lep pozdrav
Dodatni dopust za uspešnost pri delu lahko dobi tisti delavec, ki se je (praviloma v preteklem letu) posebno izkazal pri delu, dosegel nadpovprečne rezultate ipd. Logično je, da kdor celo leto sploh ni delal, takega dopusta ne more dobiti.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.