Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Odpoved, dopust

Odpoved, dopust

Pozdravljeni!

Moja situacija je nasledja: pričela sem delati v novi službi, poskusna doba 6 mesecev, pa me zanima ali sem upravičena do nadomestila na Zavodu, če delodajalec po teh 6 mes. ugotovi, da ne ustrezam njegovim merilom?
Koliko dni dopusta mi pripada, glede na to, da imam dva predšolska otroka in preko 6 let delovne dobe, 7. st. izobrazbe in pogodbo po Kolektivni pogodbi za gospodarske dejavnosti.

Najlepša hvala za Vaš odgovor in čas, ki ga posvečate vsem nam.

Lep pozdrav.

Do nadomestila na zavodu ste upravičeni, če ste v zadnjih 18 mesecih vsaj 12 mesecev v delovnem razmerju, ter če vam delovno razmerje ni prenehalo po vaši volji ali krivdi. Če vam delodajalec izredno odpove pogodbo o zaposlitvi zaradi neuspešno opravljenega poskusnega dela, vam nadomestilo na zavodu ne pripada.

V Splošni kolektivni pogodbi za gospodarske dejavnosti število dni letnega dopusta ni določeno; to je praviloma določeno v kolektivnih pogodbah dejavnosti. Če le-te ni, ostane zakonski minimum: najmanj štiri tedne plus en dan za vsakega otroka, ki še ni dopolnil 15 let.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close