odpravnina in regres
Delavec in delodajalec sta podpisala “Sporazum o prenehanju delovnega razmerja z dnem…..Delavcu se izplača odpravnina …….”
Delavec torej ni podal odpovedi, delovno razmerje je prenehalo sporazumno z odpravnino. Ni bilo ne poslovnega, ne krivdnega razloga, ni bilo nesposobnosti. Delavcu je bil priznan sorazmerni del dopusta 2005, ki ga je delavec tudi izkoristil. Sorazmernega regresa 2005 pa delodajalec ni hotel plačati, češ da je delavec dobil “že dovolj denarja…”
Nisem kakšna vodilna delavka, tako da tudi odpravnina ni bila nobeno “bogastvo”…
Ali mi tudi v primeru opisane odpravnine pripada sorazmerni regres za leto 2005 ? In kako naj do njega pridem ?
Hvala za odgovor.
Če se mu niste izrecno odpovedali, vam sorazmerni del regresa pripada. Najprej ga pisno zahtevajte od delodajalca, potem se lahko obrnete tudi na inšpekcijo za delo in v končni fazi s tožbo na sodišče.
Lep pozdrav,
Katarina
Delovno razmerje pri starem delodajalcu mi je poteklo marca 2005. Sorazmernega regresa 2005 nisem prejela in ga delodajalec “prostovoljno” tudi ne namerava plačati… Bivši sodelavci so regres 2005 že prejeli.
Kdaj zastara moj zahtevek za izplačilo sorazmernega regresa 2005 – torej, da mi ga bivši delodajalec ni več dolžan izplačati, ker sem prepozno vložila zahtevek ?
Hvala za odgovor.
Forum je zaprt za komentiranje.