Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev dopust, regres in porodniška v šolstvu

dopust, regres in porodniška v šolstvu

Junija 2005 bom nastopila podobniški dopust. Delam v šolstvu, kjer velja, da moramo svoj dopust koristiti v času počitnic. Mislim, da sem upravičena do celotnega regresa, vendar nisem prepričana ali ga bom dobila, če ne bom mogla koristiti dopusta. Ali lahko zahtevam, da mi omogočijo koriščenje dopusta pred nastopom porodniške ali pa naj mi ga izplačajo?

Izplačila namesto dopusta ne morete zahtevati, lahko pa se dogovorite, da ga v celoti izkoristite tudi izven počitnic. Regres pa vam pripada ne glede na to, ali boste dopust uspeli izkoristiti ali ne.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Sama sem imela podoben problem. Deset dni dopusta sem koristila preden sem nastopila porodnisko, ostalega bom letos po koncani porodniski, v dogovoru z ravnateljem.
Barbara

Hej,hej!

Mene pa zanima naslednje: V OŠ sem bila zaposlena za določen čas do 31.8.2009. Ravnateljica mi pogodbe ni podaljšala, ker sem 24.7.2009 nastopila porodniški dopust. Pred nastopom porodniškega dopusta sem izkoristila dopust. Ker končam s porodniškim dopustom 24.7.2010 me bo spet zaposlila s septembrom. Kaj je z mojim regresom?

Torej boš v letu 2010 delala 4 mesece.
To pomeni, da ti še ne pripada poln dopust in poln regres (ker boš v delovnem razmerju manj kot pa 6 mesecev) in ti posledično pripadajo 4/12.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close